Telefon Chrome’dan Hayat Kurtaran Yenilik: Artık Uzun İçerikler Yapay Zeka İle Özetleniyor!

Chrome’dan Hayat Kurtaran Yenilik: Artık Uzun İçerikler Yapay Zeka İle Özetleniyor!

Google Chrome, artık hayatınızı kolaylaştıracak. Sayfalarca içerik içinde boğulmadan, birkaç maddelik özet içeriklere sahip olabileceksiniz. İşte Google Chrome Search Generative Experience (SGE) 17-08-2023

İnternette gezinirken ya da bilgi araştırırken çoğu zaman sayfalarca içerik içinde boğulmak zorunda kalabiliyorsunuz. Hepsini tek tek incelemek için vaktiniz de olmayabilir. O halde iyi haberi verelim! Bu noktada Google Chrome, artık hayatınızı kolaylaştıracak. Sayfalarca içerik içinde boğulmadan, birkaç maddelik özet içeriklere sahip olabileceksiniz.

 

Teknoloji devi Google, birçok kişinin hayatına kolaylaştıracak ve doğru bilgiyi özet olarak bizlere sunacak. IOS ve Android için kullanıma açılan bu yeni özellik henüz Türkiye’de aktif değil fakat kısa sürede bizde de kullanılacağını düşünüyoruz.

 

Google Chrome Search Generative Experience (SGE)

Google'ın Chrome için hazırladığı "Search Generative Experience" (SGE) isimli özelliğinin büyük ses getireceğine eminiz. Bir ödev mi hazırlayacaksınız? Ya da sunumunuz için bazı bilgilere mi ihtiyacınız var? İşte bunun için Shrome SGE kullanarak uzun bulduğunuz makaleleri en önemli kritik maddeleri içeren kısa bir özet haline dönüştürebileceksiniz.

 

Peki Google SGE Nasıl Kullanılacak? Search Generative Experience

Sayfa içerisinde gezinirken sağ alt köşede Generate butonu ile karşılaşacaksınız. Tıkladığınız içerik özetlenmek için hazırlanıyor ve karşınıza daha minimal bir versiyon yansıyor. Yine bu içerikte herhangi bir cümleye tıkladığınızda, o bilgiyi sayfa içinde hangi kısımdan aldığını da sizlere gösteriyor. Bu harika özellik öğrenciler başta olmak üzere birçok kişinin yaşamına artı katacak gibi görünüyor.

 

Google SGE Daha Önce “Google I/O 2023” Etkinliğinde Duyurulmuştu!

Teknoloji devinin yeni özelliği aslında Google I/O 2023 etkinliğinde konuşulmuştu ve geliştirme aşamasında idi. Henüz Türkiye’de olmaması üzücü ancak burada da etkin olmasının çok zaman almayacağı aşikar. Özelliği nasıl buldunuz? Emin değiliz fakat şirket kısa bir süre sonra SGE’nin Google search’ün bir parçası olacağının mesajını da verdi. Google CEO'su Sundar Pichai, bir sonraki aşamada Search Generative Experience için Google Arama'nın ta kendisi olacağını söylüyor. Gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.