Telefon ChatGPT Resmi Android Uygulaması Artık Türkiye’de Kullanıma Sunuldu!

ChatGPT Resmi Android Uygulaması Artık Türkiye’de Kullanıma Sunuldu!

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT artık Android cihazlarda kullanılacak. Bu zamana kadar sadece İOS tarafından kullanılıyordu, ancak Android kullanıcıları da cihazlarında ChatGPT kullanabilecekler. 01-08-2023

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT artık Android cihazlarda kullanılacak. Bu zamana kadar sadece İOS tarafından kullanılıyordu, ancak Android kullanıcıları da cihazlarında ChatGPT kullanabilecekler.

 

ChatGPT, günümüzün en gelişmiş yapay zekâ sistemlerinden birisidir. Bununla beraber ilk olarak web sitesinde kullanılabilmiştir. Ardından İOS cihazlarda ChatGPT özelliğini cihazlarında kullanmaya başladı. Artık ChatGPT için beklenen Android uygulaması kullanıma sunuluyor. Hatta geçtiğimiz hafta Hindistan, ABD, Bangladeş ve Brezilya’da kullanılmaya başlandı. Bugün ise aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede resmi anlamda çıkışını yaptı.

 

İOS ile benzer sade bir arayüze sahip uygulamayı kullanmak tamamen ücretsizdir. Ancak en kaliteli deneyim için ‘’Plus’’ üyeliğini satın almak gerekiyor. Bu güncellemeden önce ChatGPT sistemi, çok kullanışlı alt yapısını barındırıyordu. OpenAI ise yaptığı açıklamayla güncellediği bu özelliği, her konuşmaya otomatik şekilde uygulama istediğiniz özel bir istek veya bağlam vermenizi sağlamaktadır. Örnek olarak sıklıkla metin oluşturmak istiyorsanız sistemi her açtığınızda yönlendirme yapmanız gerekmiyor. Genel olarak ChatGPT avantajları, Android cihazlara sahip herkes için kullanılabilir diyebiliriz.

 

ChatGPT Önce İOS’a Gelmişti Sıra Android’de

ChatGPT İOS sürümünü Mayıs ayında piyasaya sürmüştü. Ancak üzerinden çok vakit geçmeden Android cihazlar içinde geleceğini duyurmuştu. Hatta Android uygulamasının lansmanı, Similarweb ve Sensor Tower verilerinin Haziran ayı için uygulama yüklemelerinde ve web trafiğinde düşüş göstermesinin ardından gelmişti. Üzerinden çok bir süre geçmeden Android uygulamaları için kullanıma sunuldu. OpenAI, sistemi piyasaya sürerken İOS sürümünde görmüş olduğumuz aşamalı dağıtımı taklit etmişti. Ardından tüm ülkelere sundu. Android cihazlar içinde aynı yol izlendi ve 27 Temmuz tarihiyle birçok ülkede kullanılmaya başladı.

 

Tüm bunların dışında ChatGPT ücretli versiyonunu kullanabilmek için Android cihazınızın 6.0 veya daha üstü olması gerekiyor. Böylece kullanıcılar ihtiyaçlarına göre GPT 3.5 ve GBT 4 farklı dil modelleri arasından geçişlerini yapabilir, daha fazla özellikten Plus ile yararlanabilirler.

 

Android Platformlarda ChatGPT Nereden İndirilir?

Dünya çapında büyük bir ilgi gören ChatGPT, artık sadece web sürümü üzerinden kullanılmayacak. Üstelik tamamen ücretsiz bir şekilde artık tüm cihazlar üzerinden erişilebilir. Tıpkı bir oyun indiriyormuş gibi Android cihazlarınıza indirebilirsiniz. Birkaç basit adımla indirebileceğiniz ChatGPT uygulamasıyla tüm yapay zekâ işlerinizi Android platform üzerinden yapabilirsiniz. ChatGPT indirmek için Android cihazınızda bulunan Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

 

İndirmek için Google Play Store’a giriş yapın ve arama çubuğuna ‘’ChatGPT’’ yazın. Karşınıza OpenAI tarafından yapılan ChatGPT uygulaması çıkacaktır. Buradan birkaç basit adımla tamamen ücretsiz şekilde indirip kullanabilirsiniz. Oldukça popüler olan uygulama şimdiden milyonlarca indirmeye sahip olarak en popüler uygulamalar arasında yerini aldı bile. Ancak şu uyarıyı yapmakta fayda var, uygulamanın birçok klonu veya sahtesi olduğu için mutlaka uygulama mağazasından indirmenizi öneriyoruz. Aynı şekilde uygulamayı Google Play Store üzerinden indirirken mutlaka internet bağlantınızın olması gerekiyor.

 

Android Platformlarda ChatGPT Nasıl Kullanılır?

ChatGPT Android uygulamasında yararlanabileceğiniz birçok özellik mevcut. E-posta ve sunum taslakları, ses girişi, anında cevap özelliği, kullanıcı geçmişini cihazlarda senkronize etmek gibi sınırsız birçok özellik var. Android kullanımı ise tıpkı web sürümündeki gibi oldukça basit. Herhangi ek bir bilgi vermeden kullanmaya başlayabilirsiniz. Tıpkı web sürümünde olduğu gibi kullanım sağlayabilirsiniz.

 

OpenAI, resmi uygulamasını hızlı bir şekilde genişleterek kullanıcılara birçok avantajlı özellik sağlıyor. Sizlerde Android cihazlarınız için ChatGPT indirebilir ve yapay zekâ olanaklarından faydalanabilirsiniz. Üstelik tamamen ücretsiz indirme sağlandığı için herhangi bir masrafa girmeden yapay zekayı kullanabileceksiniz.