Telefon Cep Telefonu Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

Cep Telefonu Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

Cep telefonu ekran değişimi konusunda güvenilir bir teknik servise başvurmak hem hizmetin kalitesi hem de cebiniz açısından oldukça önemlidir. 11-05-2022

Cep telefonları, iş bağlantıları ve sosyal ilişkiler gibi her türlü iletişimi sağladığımız, tek başımızayken de oyun oynayıp sosyal medyada gezindiğimiz yani günümüzün çoğunu birlikte geçirdiğimiz araçlar haline geldi. Devamlı kullandığımız ve gittiğimiz her yere taşıdığımız için telefonlarımızın hasar alma olasılığı da günbegün artış gösterdi. Artık sokağa çıkarken, toplu taşımada giderken hatta banyoya girerken bile cep telefonlarımızı sürekli elimizde taşıyoruz. Bu nedenle cep telefonu ekran değişimi sürecine girilerek ufak bir dikkatsizlik anında telefonu yere düşürme, üzerine su damlatma gibi aksilikleri sık sık yaşarız.

Koruma ekranı ve kılıf dahi olsa cep telefonunun hasar görmesine ve ekranının çizilmesine çoğunlukla engel olamıyoruz. Bu nedenle cep telefonu ekran değişimi konusunda en doğru yöntemi ve en güvenilir yerleri araştırmaya başlıyoruz.

Cep telefonu modellerinin özellikleri geliştikçe yapıları da inceliyor. Bu nedenle bizim de yere düşürme, bir yere çarpma gibi dikkatsizliklerimizin telefona büyük zararlar verme ihtimali gün geçtikçe artıyor. Kullanıcı hatası olmayan ve garanti süresinde yaşanan arızalar için tamiri cihazın kendi firması yapıyor. Böyle bir durumda yeni parçanın kalitesi ya da işlem süreci konusunda hiçbir şüpheye yer kalmıyor. Ancak kullanıcı hatasından kaynaklanan ekran çizilmeleri, kırılmaları söz konusu olduğunda hangi teknik servisten yardım alacağımız ve bunun için en uygun fiyatın ne olduğu gibi çeşitli sorularla boğuşmak zorunda kalırız.

Cep telefonu ekran değişimi konusunda takılan parçanın orijinalliği, telefona başka hasarlar vermeden özenli bir şekilde tamir yapılması için güvenilir bir teknik servise başvurmak hem hizmetin kalitesi hem de cebiniz açısından oldukça önemlidir.

Cep Telefonu Ekran Değişimi Konusunda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikle cep telefonu ekran değişimi için seçtiğiniz teknik servis güvenilir olmalıdır. Bu sayede ekran değişimi sırasında gelişmiş yöntemlerin ve kaliteli parçaların kullanıldığından emin olabilirsiniz. Kırılan ya da çatlayan ön ekran özel makinelerle diğer ekrana ve kasaya zarar vermeden çıkarılmalıdır. Takılacak ekran doğru maddelerle temizlenerek işleme hazır hale getirilmeli ve mümkünse alttaki ekranla bütünleştirme için geliştirilmiş özel fabrikasyon teknikler kullanılmalıdır.

İster sıfır ister ikinci el cep telefonu olsun en önemlisi de telefonunuzun marka ve modeline uygun orijinal bir ekran monte edilmelidir. Aynı zamanda daha sonra bir sorun yaşanması durumunda tamirin ücretsiz gerçekleştirilmesi için garanti sunan bir teknik servis tercih etmelisiniz. Bu servislerin montajın ardından yaşanabilecek dokunmatik ya da ekran parlaklığı probleminde, ekran ve cam arasında toz veya hava kabarcığı kalma durumunda veya tekrar eden herhangi bir sorunda ücretsiz olarak gerekli tamiri yapmaları gerekir.

Cep Telefonu Ekran Değişimi Konusunda Hijyene ve Garanti Kapsamına Önem Verin

Ekran değişiminin yapıldığı yer statik elektrikten arındırılmalı ve düzenli olarak sterilize edilmelidir. Teknisyenlerin de statik elektrikten arındırıcı bileklikler takması ve sterilize edilmiş eldivenler takması oldukça faydalı olacaktır. Temiz ve güvenli bir yerde cep telefonu ekran değişimi yaptırdığınızda yeni takılan ekran cihazın kendi parçası olduğundan telefonunuz orijinalliğini koruyacaktır. Ön camı kırılan telefonların kırılan ekranı alttaki ekrandan özel tekniklerle ayrılabildiğinden iki camı da değiştirtmeniz gerekmez ve böylece hem telefonun kendi parçasını korumuş olur hem de daha az bir ücret ödemiş olursunuz.

Fabrikasyon teknikleri gelişmiş bir servisi tercih ederek telefonunuzun diğer parçaları zarar görmeden gelişmiş yöntemlerle tamir işinizi yaptırmış olursunuz. Aynı zamanda servis ve garanti sürecini düzenli kayıtlarla takip eden firmalar ile telefonunuzda daha sonra çıkabilecek sorunlar için servisle iletişime geçip problemi kolayca çözebilirsiniz.

Cep Telefonu Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?

Cep telefonu ekran değişimi yaklaşık olarak yarım saat içerisinde gerçekleştirilir. Ücretsiz kargo servisiyle cep telefonunuzu servise gönderebilir ve işlem tamamlandığında aynı şekilde geri alabilirsiniz. Kaliteli firmalar bünyelerindeki profesyonel ekip sayesinde ekran değişimini en doğru ve kısa süre içinde gerçekleştirebilirler. Hiçbir şekilde cep telefonunun içinde bulunan bilgilere dokunulma ya da format atma gibi işlemler yapılmaz. Böylece bilgilerinizin güven ve gizlilik içinde kalacağından emin olabilirsiniz.

Cep telefonu ekran değişimi yapıldıktan sonra çeşitli test ve kontrollerle ekranın dokunmatiğinin ya da ışığının düzgün çalışıp çalışmadığına bakılır. Bu sayede tamirin ardından telefonda herhangi bir yazılımsal ya da donanımsal bir problem olmaz böylece cihazı önceki performansıyla kullanmaya devam edebilirsiniz.

Değişim sırasında orijinal veya orijinale en yakın ekranlar kullanıldığı için telefonunuzun görüntü kalitesi ve dokunmatik performansı aynı şekilde kalır. Ayrıca ekranda çatlak ya da kırılma gibi bir problemin tekrar yaşanmaması için teknik servis tarafından telefonunuza aksesuarlar içinden koruyucu kırılmaz cam takılır. Son olarak kapsayıcı bir hizmet olan garanti hizmetiyle de daha sonra oluşabilecek hasarlar için kullanıcıya güvence sağlanır.

Ön Cam Değiştirirken Fabrikasyon Tekniklerini Tercih Edin

Cep telefonu ekran değişimi fabrikasyon tekniklerle yapıldığında size hem maliyet hem de hizmet kalitesi olarak oldukça büyük avantajlar sağlar. Bazı firmalar hâlâ elle ekran değiştirmeye devam ettiklerinden telefonun ekran görüntüsü olduğu halde teknik yetersizlikten ötürü sadece ön camı çıkaramaz ve bu nedenle iki ekranı da çıkarmak zorunda kalırlar. Bu durum hem cihazın diğer parçalarının zarar görmesine hem de sağlam olan alttaki ekranın eski performansıyla çalışmamasına sebebiyet verebilir.

Elle ekran değiştirme olduğunda ekran ve cam arasında hava boşluğu ya da toz kalabilir, bu da telefonun dokunmatik sisteminde ve görüntü kalitesinde problemlere yol açabilir. Aynı zamanda takılan camın çerçeveye tam oturmaması ya da cam veya ekranda asimetrik kayma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Ön cam gelişmiş fabrikasyon tekniklerle takıldığında bu gibi ya da kısa bir süre kullanımdan sonra camla ekranın ayrılması gibi sorunlar görülmez. İki ekran birbirine tam olarak uyumlanır ve siz de telefonunuzu önceki performansında kullanmaya devam edebilirsiniz.

Samsung Galaxy Ekran Değişimi

Samsung cep telefonu için dokunmatik sistemin çalışmaması, görüntünün gelmemesi, alttaki ekranın kırılması ya da ön camın çatlaması gibi bir sorun varsa tek çözüm cep telefonu ekran değişimi yaptırmak olacaktır. Güvenilir bir serviste uzman Samsung Galaxy teknisyenleri tarafından maksimum bir saatlik çalışma sonucunda ve kargo hizmeti kullanılarak en fazla üç gün içinde telefonunuz sapasağlam bir şekilde elinizde olur.

Tamiratı yapan kişilerin bu konuda profesyonel olması, orijinal ürün kullanılması, işlemin yapıldığı yerin gerek hijyen gerekse statik elektrik açısından arındırılmış olması oldukça önemlidir. Ayrıca ekranı değiştirecek olan firmanın garanti sunması da daha sonraki dönemde yaşanabilecek problemlerin çözülmesi için gayet faydalı olacaktır.

iPhone Ekran Değişimi

iPhone cep telefonunuzda ekran görüntüsünde renk bozukluğu veya siliklik varsa ya da üzerine sıvı madde döküldüyse en iyi çözüm cihazın ekranını değiştirmek olacaktır. Apple iPhone LCD ya da Apple iPhone LED sistemi olarak tasarlanmış iPhone ekranları oldukça ince ve hassas olduğu için kırılmalara, hasarlara fazlasıyla müsaittir.

Cihazın diğer aksamına zarar vermemek için oldukça ince bir çalışma gerektiren ekran değişimi uzman Apple teknisyenleri tarafından yapılmalıdır. Easycep iPhone cep telefonu ekran değişimi işlemi yaklaşık yarım saat, kargo hizmeti kullanılarak da iki üç gün içerisinde tamiri yapılmış bir şekilde elinize ulaşır. Telefondaki bilgilerinizin korunması ve yeni ekranın uzun ömürlü olması için güvenilir bir firma ve uzman bir ekiple çalıştığınızdan emin olmalısınız.

Bir önceki yazımıza easycep.com/blog/alabileceginiz-en-uygun-fiyatli-telefonlar-32 linkinden ulaşabilirsiniz.