Telefon Bluetooth Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bluetooth Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Telefon ve bilgisayarlar ile bağlantı kurabildiği için bluetooth özellikli kulaklıklar çok tercih edilir. Bluetooth kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli anlatacağız. 03-02-2023

Pek çok farklı modelle öne çıkan kulaklıklar, Bluetooth bağlantı özelliği sayesinde akıllı cihazlar ve bilgisayarlar ile bağlantı kurabildiği için hemen herkes tarafından sıklıkla tercih edilir. Peki, üst düzey performans için ürünlerde hangi özelliklerin bulunması gerekir? En iyi Bluetooth özellikli kulaklık modelleri hangileri? 

 

Teknolojinin sınırsız çözümler sunduğu günümüz dünyasında kulaklık çeşitleri arttıkça kullanıcılar için karar vermek de bir o kadar zorlaşabiliyor. Bluetooth kulaklık seçimi yaparken kullanım amacından tasarıma, pil ömründen performansa kadar birçok detaya dikkat etmenizde fayda var. Dilerseniz yazının devamını okuyarak seçim yapmanızı kolaylaştıracak olan tüyolara ulaşabilirsiniz.

 

Kablosuz Kulaklığınızı Hangi Amaçla Kullanacaksınız? 

Kablosuz Bluetooth kulaklıklar; pratik, özgür ve konforlu bir kullanım olanağı sunar. Kablo karmaşası yaşatmaması, hafif olması, kulağa sağladığı uyum ve işlevsellik sunan özellikleri sayesinde hayatın her alanında büyük rahatlık sağlar. Yolda, toplu taşımada, sporda, mutfakta, alışverişte ve daha birçok ihtiyaç duyabileceğiniz alanda bu ürünleri keyifle kullanabilirsiniz. 

 

Kablosuz kulaklıklar; telefon görüşmeleri yapmak, oyun oynamak, video yayınlarını takip etmek, müzik ya da podcast dinlemek gibi amaçlara da rahatlıkla yanıt verir. Android ya da iOS işletim sistemine sahip cihazlarda, tablet ve bilgisayarlarda kullanıma uygundur. Rengârenk tasarımlarıyla âdeta bir trend hâline gelen Bluetooth kablosuz kulaklık çeşitlerinden dilediğinizi EasyCep üzerinden kolaylıkla satın alabilirsiniz. 

 

Kulaklığın Tasarımı 

Kullanıcılar, kulaklıkların teknik özellikleri ve fonksiyonları kadar tasarım özelliklerine de yoğun ilgi gösterir. Kulak içi, kulak üstü (kafa üstü) ve boyundan askılı gibi farklı kulaklık çeşitleri bulunur. Kullanım alanını da göz önünde bulundurarak bir tercih yapabilirsiniz.

 

Kulak içi kulaklık modelleri, kulağın iç yapısına son derece uyum sağlayan tasarımları sayesinde dışarıdan gelen gürültülü seslerin izole edilmesine yardımcı olur. Dilediğiniz herhangi bir ortamda gün boyu rahatlıkla dinleme deneyimi sunarken aynı zamanda telefon veya videolu görüşmelerinizde de karşı tarafı net bir şekilde duymanıza olanak sağlar.

 

Tam konsantrasyonun elde edilmesi ve istenilen verimin alınabilmesi için kulağınızın içine tam oturan ürünleri tercih edebilirsiniz. Dokunmatik sensörü bulunan, ter ve suya karşı dayanıklı, kolay taşınabilir yeni nesil kulak içi kulaklık modellerinden maksimum konfor elde etmek mümkündür. 

 

Kulak üstü kulaklık modelleri hem estetik hem de modern tasarımlarıyla dikkat çeker. Farklı model ve renk seçeneklerine sahip olan bu kulaklıklar, birçok alanda kullanılabilir. Kaliteli bir dinleme deneyimini gürültü önleyici özellikle sunan modeller, kullanışlı tasarımlarıyla ön plana çıkar. Söz konusu ürünlerin kulak çevresinde bulunan yumuşak yastıkları, hava alan yüzeyi ve kavrayan yapısı tercih edilirliğini artıran özellikler arasında yer alır. 

 

Pil Ömrü 

Bluetooth kulaklık alırken pil ömrüne dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Bluetooth özellikli kablosuz kulaklığın ömrü, cihazın kalitesine ve kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterir. Herhangi bir kopma, kırılma ya da aşınma gibi olumsuz durumlar olmadığı takdirde kulaklıklarınızı uzun yıllar boyunca gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Hızlı ve kısa sürede şarj edilebilen ve 30 saate kadar pil kapasitesi bulunan kulaklık modelleri arasından dilediğinizi seçmeniz mümkündür.

 

Ses Performansı 

Bluetooth kulaklık alırken ses işlemcisinin özelliği ve sürücünün performansı gibi konulara dikkat etmeniz tavsiye edilir. Benzersiz bir dinleme keyfi ve parlak ses ileten mikrofon kalitesinin bir arada bulunduğu modelleri tercih ederek üst düzey bir verim elde edebilirsiniz. Güçlü bas ve gelişmiş frekans aralığı dengeleme özellikleri, kablosuz Bluetooth kulaklıkların tercih edilirliğini artırır.

 

Kulaklığın Çağrı Performansı

Kulaklığın çağrı performansı da Bluetooth kulaklık alırken göz önünde bulundurulması gereken konular arasında yer alır. Güçlü ses işlemcisine sahip kablosuz kulaklıklar hem gelen hem de giden sesleri daha yüksek kaliteyle ileterek görüşmelerde sağlıklı bir iletişim kanalı oluşturur. Bu aşamada kulaklığın mikrofon özelliğine de dikkat etmek gerekir. Teknik özellikleri yetersiz bir mikrofona sahip kulaklıklar, sesinizin karşı tarafa olduğundan daha gürültülü bir şekilde ulaşmasına sebep olabilir. 

 

Dokunmatik kontrol özelliği, kablosuz kulaklıkların tercih edilme sıklığını artırır. Müzikler arası geçiş sağlamak ya da çağrı cevaplamak isteyenlere farklı bir deneyim yaşatır. Özellikle mobil kullanımda daha gelişmiş işlevlerle donatılmış olan bir kulaklık arayışındaysanız dokunmatik kontrol özelliğine sahip olanlar modellere yönelebilirsiniz. 

 

Gürültü Engelleme Özelliği 

Dışarıda meydana gelen gürültülerden etkilenmeden yüksek ses kalitesi sunan bir konuşma ortamına sahip olmak istiyorsanız kulaklıklarda gürültü engelleme özelliğinin (ENC) varlığına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Dış ses gürültüsünü minimuma indiren bu özellik sayesinde aramalarda karşılıklı iletişimin çok daha rahat bir şekilde kurulması mümkün hâle gelir. 

 

Eşleştirme Sistemi 

“Bluetooth kulaklık telefona nasıl bağlanır?” ya da “Kulaklık eşleştirme nasıl yapılır?” gibi sorular kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilir. Cihazlarınızdaki sesli asistanlarla eşleştirebileceğiniz kulaklıkların şarj kutusunun kapağı açılır açılmaz otomatik olarak bağlantı moduna geçmesi gerekir. 

 

Hızlı eşleştirme seçenekleri sunan kulaklıkların kullanımı çok daha kolaydır. Uygulama senkronizasyonu kolay olan bir ürünü yapacağınız ayarlar ile dilediğinizce özelleştirmeniz mümkündür. Ayrıca farklı çevre cihazlarıyla eşleştirerek de çok yönlü bir kullanım avantajı elde edebilirsiniz.

 

Hangi Kablosuz Kulaklık Sizin İçin Daha Uygun? 

Bluetooth kulaklık alırken hangisinin sizin için daha uygun olduğunu kullanım amacınıza göre belirleyebilirsiniz. EasyCep; kulak içi, kulak üstü ya da boyundan askılı Bluetooth kulaklık seçeneklerinden en çok tercih edilen ve sevilen modelleri sizlere sunuyor. Kulaklık önerisi için aşağıda sizler için özel olarak hazırladığımız başlıklara göz atarak satın almak istediğiniz modele rahatlıkla karar verebilirsiniz.

 

Kablosuz Kulak Üstü Mikrofonlu Kulaklık

Kolay ayarlanabilir kafa bandı, dönen kulaklık ve katlanabilir tasarımıyla Philips TAH4205 hem çağrıyı hem de müziği kontrol edebilme özelliğine sahip. Ayrıca mikrofonu sayesinde de telefon görüşmelerini rahatlıkla gerçekleştirilebilen bu ürüne EasyCep ile kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Android ve iOS uyumlu olan Philips TAH4205 kablosuz Bluetooth kulaklık, 29 saatlik kullanım süresiyle dikkat çekiyor. 10 metre kullanım mesafesi bulunan ürün, 15 dakikalık şarjla 4 saat kullanım olanağı sunuyor.

 

Dokunmatik Panelli Bluetooth Kulaklık

Phixi Force S50 ENC, ergonomik tasarımın yanı sıra güçlü ses performansıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. 15 dakikalık şarjla 2 saatlik kullanım imkânı tanıyan bu model, Bluetooth 5.1 teknolojisi sayesinde gecikme gibi problemleri en aza indiriyor.

 

Fast Şarj Destekli Bluetooth Kulaklık

Phixi Force S60 ENC USB-C, ekstra güçlü bas ve berrak ses özellikleriyle dikkat çekiyor. ENC teknolojisinin yanı sıra güçlü mikrofon işlevi sayesinde kalabalık ortamlarda bile yalnızca sizin sesinizi algılayarak karşı tarafa pürüzsüz bir şekilde iletilmesine olanak sağlıyor. 5 dakikalık şarj süresiyle 2 saatlik kullanım imkânı sunuyor.

 

Kafa Üstü Bluetooth Kulaklık

Katlanabilir özellikli kafa üstü kulaklık modelleri, sunduğu yüksek ses performans ile müzik severlerin gözdesi olması başarıyor. Phixi Force HP900R ve HP900BL, kulağı tam kaplayan ekstra geniş ve yumuşak kulaklık pedleri sayesinde kaliteli bir kullanım süreci vadediyor. Birbirinden farklı renk seçenekleriyle tarzınızı tamamlamaya hazır olan bu kulaklıklar, 10 metrelik çekim alanı ile son derece özgür bir kullanım alanı vadediyor.

 

Boyundan Askılı Bluetooth Kulaklık

1600 mAh bataryası ve 130 saatlik kullanım performansıyla Force BL730GR, müzik dinlerken ve telefon görüşmesi yaparken eşsiz bir deneyim sunuyor. Özellikle yoğun telefon görüşme trafiğine sahip çağrı merkezi çalışanları için de son derece uygun bir yapıya sahip.

 

Kulak İçi Kulaklık

Gün boyunca keyifle kullanabileceğiniz ergonomik yapısıyla dikkat çeken Phixi Basic S30 AirPods Pro Bluetooth kulaklık, gelişmiş bir müzik ve görüşme deneyimi sunuyor. Kulak içini tamamen kaplayan zarif silikonlar, dışarıdan gelen sesleri minimum düzeye indirmeyi başarıyor. 

 

Siz de Bluetooth kulaklık alırken EasyCep’in sunmuş olduğu alternatiflere göz atabilir, birbirinden farklı kulaklık modelleri arasından kendinize en uygun olanı satın alabilirsiniz. Dilediğiniz ürünü yalnızca birkaç tıklamayla sepetinize ekleyebilir, son derece hızlı ve kolay bir şekilde alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/14-subat-icin-teknolojik-hediye-onerileri-134 linkinden ulaşabilirsiniz.