Bilgisayar ASUS’tan Yepyeni ZenBook DUO: Çift Ekranlı OLED Dizüstü Bilgisayar

ASUS’tan Yepyeni ZenBook DUO: Çift Ekranlı OLED Dizüstü Bilgisayar

Asus, CES 2024 fuarında ilk ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarı olan ZenBook DUO’yu tanıttı. 12-01-2024

Asus, CES 2024 fuarında ilk ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarı olan ZenBook DUO’yu tanıttı. ZenBook DUO 2024 UX8406, fuardaki en dikkat çeken ürünlerden birisi olmayı başardı.

 

ASUS, teknoloji dünyasına yepyeni bir ürün getirdi. ZenBook DUO 2024 UX8406 adlı yeni model dizüstü bilgisayarını tanıttı. Bu cihaz, özellikle mobil kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm üreterek birinci sınıf olmayı başardı. Dünyanın ilk taşınabilir/çıkarılabilir dizüstü bilgisayar niteliğini taşıyan ZenBook DUO 2024 UX8406, çıkarılabilir ekranı ve boyutu ile inanılmaz bir cihaz diyebiliriz. Hareketlilik halindeyken çok yönlülük açısından önemli avantajlar sağlıyor. Bu sebeple kullanıcılar, karmaşık iş yüklerini sorunsuz bir şekilde yönetme fırsatı bulabilir. ZenBook DUO’da yer alan iki adet tam boyutlu 14 inç ekran ile kullanıcılar cihazlarını zahmetsizce çalıştırabilir ve istedikleri noktada konumlandırabilirler.

 

ASUS ZenBook DUO Tasarımı Nasıl?

ASUS ZenBook DUO, dayanıklılık ve sürdürülebilirlik göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Cihazın tasarımında geri dönüştürülmüş malzemeler bulunuyor. Cihazın ömrünü en üst düzeye çıkarabilmek için ABD MIL STD-810H standartlarına göre dayanıklılık testine tabi tutulduğu söyleniyor. Bu cihaz, bir klavye ile kullanıcı merkezli tasarımla bir araya getirilen destek ayağına sahip. ASUS pen kullanılarak kalem girişini destekliyor. Sezgisel kullanım içinde akıllı telefon benzeri olarak dokunmatik hareket desteği sağlıyor. Kullanıcılar çoklu parmak hareketleri ile sanal klavye açabilir, pencereyi büyütebilir ve daha fazlasını uygulayabilir.

 

ASUS ZenBook DUO Özellikleri

ASUS ZenBook DUO, çift tam boyutlu olan 3K 120 Hz ASUS Lumine OLED 16:10 ekran cihazıyla öne çıkıyor. Aynı zamanda sezgisel ASUS ScreenXpert yazılımı ile kontrol edilebiliyor. Bu sebeple çok yönlü kullanıcı modu (çift ekran, dizüstü bilgisayar, paylaşım veya masaüstü) için yatay veya dikey yönlerde kullanılabiliyor. Görsel çalışmayı anında 19,8 inç’e kadar genişletmek adına 180 derecelik düz bir menteşeyle birleştirilmiştir. Şarj edilebilir klavye ile alt ekrana yerleştirilebiliyor. Böylece geleneksel kapalı dizüstü bilgisayar deneyimi elde edilebiliyor.

 

ZenBook DUO 2024 UX8406, rakipsiz eğlence yetenekleri için sürükleyici ve çok boyutlu uzamsal ses için Harman Kardon sertifikalı ses sistemine sahip. Intel Core Ultra 9 işlemci, 32 GB LPDDR5x bellek ve 2 TB kadar PCle 4.0 SSD varan tercihlerle performans ayarlarını en iyi noktaya çıkarıyor. Ek olarak entegre yapay zekâ hızlandırmalı işlemci Windows Copilot ile desteklendiğini belirtmek gerekiyor.

 

ASUS ZenBook DUO Nasıl Kullanılıyor?

ASUS ZenBook DUO, çıkarılabilir klavyeli bir ürün. Bu sebeple taşıma sürecinde pratiklik sağlarken çift ekranının arasına kolayca sığabiliyor. Bu tasarım sayesinde taşınabilirlik daha kolay hale geliyor ve kullanıcılar ekstra ayar yapmadan klavyelerini istedikleri zaman şarj edip kullanabiliyor. Alt kenarının yanında bulunan pogo-pin konektörlerine ise genel kullanıcı deneyimini geliştirebilmek için ikinci ekranın köşelerine konumlandırma mıknatısları ile sorunsuz yerleştirme sağlıyor.

 

ASUS ZenBook DUO Fiyatı

ASUS ZenBook DUO iddialara göre Ocak ayının sonlarına doğru piyasaya sürülecek. İlk satılacağı ülke ise İngiltere olarak belirlendi. Laptopun başlangıç fiyatı ise 1.700 Pound.

 

Genel olarak ASUS, ZenBook DUO 2024 UX8406 ürünüyle çevre üzerindeki etkisini en aza indiriyor. Çünkü %90 oranında sanayi sonrası geri dönüştürülen alüminyum ve magnezyum alaşımından üretiliyor. Bununla birlikte iddialara göre ZenBook DUO en sıkı dayanıklılık testlerinden geçerek günlük kullanımda daha güvenilir bir cihaz haline dönüşüyor. Bu açıdan baktığımız zaman ASUS, ZenBook DUO ile sürdürülebilirlik ve yenilik anlamında mükemmel bir iş çıkarmış diyebiliriz.