Bilgisayar Artık Windows Kullanıcıları Apple Music, Apple TV ve Apple Devices Uygulamalarını Kullanabilecek!

Artık Windows Kullanıcıları Apple Music, Apple TV ve Apple Devices Uygulamalarını Kullanabilecek!

Apple, Windows kullanıcıları için büyük haberini verdi: Apple Music, Apple TV ve Apple Devices artık PC’lerde kullanılabilecek! 09-02-2024

Apple, Windows kullanıcıları için büyük haberini verdi: Apple Music, Apple TV ve Apple Devices artık PC’lerde kullanılabilecek!

 

Bilindiği üzere Apple’ın popüler servisleri, Apple TV, Apple Music ve Apple Devices uygulamaları, yakın zamanda Windows mağazalarına geliyor. Normal şartlarda Apple uygulamaları ve ürünleri doğrudan Apple bilgisayarından ve Apple cihazlarından deneyimlenebiliyor. Ancak bu karar, Apple ürünlerini bilgisayara sahip olmadan deneyimlemek isteyen tüm teknoloji severler açısından önemli bir fırsat sağlıyor. Apple’ın bu kararı özellikle YouTube Music ve Spotify gibi firmalarla olan rekabetinde önemli bir rol oynayabilir.

 

Popüler Apple Servisleri Windows’a Geliyor!

Apple, Microsoft platformuna gelerek daha fazla kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Bu adımıyla birlikte rekabetçi avantajını artırarak kullanıcı kitlesini oldukça fazla artırabilir. Aynı zamanda bu durum iPhone kullanıcıları açısından da önemli bir kazanç haline geliyor. Çünkü iPhone kullanıcıları artık Windows PC’leri üzerinden Apple’ın sağladığı uygulamalara kolayca erişim sağlayabilirler. Bununla birlikte Apple Devices, iTunes yerini alarak, iPad, iPhone ve diğer Apple cihazları için senkronizasyon ve veri aktarımı işlemlerini kolaylaştırıyor. Fakat iPhone’larda dosya aktarımının yapılabilmesi için henüz kablo ile bağlantı gerekiyor.

 

Apple Servisleri Nasıl Windows’a İndirilebilir?

Apple genel olarak Android’e göre liderliğini sürdürüyor fakat tüm kullanıcılar Apple ekosisteminde değil. Apple kişisel hizmetlerini diğer kullanıcılara sunmak için Apple TV, Apple Music ve Apple Devices uygulamalarını Windows cihazlarda kullanıma açıyor. Microsoft açıklamasına göre tüm bu uygulamalar Microsoft Store’dan indirilebilecek. Apple Devices sayesinde iPod touch, iPhone, iPod ve iPad cihazları, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlardan güncellenebilir, yedeklenebilir veya onarılabilir.

 

Windows için Apple Servislerinin Sunduğu Avantajlar Neler?

Apple, kendi ekosistemini geliştirmek için Windows cihazlarda kullanılabilen resmi bir uygulama olmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda yeni bir iPhone satın alındığı zaman Apple TV veya Apple Music aboneliği için bir deneme aboneliği sağlıyor.

 

Genel olarak baktığımız zaman Apple ve Microsoft son zamanlarda birçok iş birliği yapıyor. Örnek olarak geçtiğimiz dönemde iki teknoloji devini bir araya getiren avantajlı bir özellik daha kullanıma sunuldu. iCloud fotoğraf arşivleri, Windows 11 işletim sistemine entegre edildi. Bu destekle beraber bireyler iCloud içinde bulunan fotoğraflara Windows 11 yerleşik Fotoğraflar uygulaması içerisinden erişim sağlamaya başlamıştı. Sonuçta Windows PC kullanan çok fazla iPhone sahibi var ve bu adım kullanıcılar açısından avantaj sağlayabilir.