Sosyal Medya Artık Herkes Influencer Olamayacak! Ticaret Bakanlığı’ndan “Influencer Sertifika Programı” Uygulaması

Artık Herkes Influencer Olamayacak! Ticaret Bakanlığı’ndan “Influencer Sertifika Programı” Uygulaması

Influencer sertifika programı nedir? Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan influencer sertifikası nasıl alınır? Detaylar içeriğimizde... 26-01-2024

Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama gündemde. Influencer olarak isimlendirilen ve sosyal medyada link paylaşımları ile gelir elde eden kişiler artık sertifika programına katılmak durumunda. İşte detaylar…

 

Günümüzde birçok kişi sosyal medya hesaplarını kullanıp belirli bir takipçi sayısına ulaştığında Influencer olarak nitelendiriliyor. Tabii bu nitelik aslında link paylaşımı yapan ve markalar ile iş birliği gerçekleştirerek para kazanan isimleri ifade ediyor. Fakat kelime artık o kadar popüler hale geldi ki adeta bir meslek dalı olarak görülüyor. Ticaret Bakanlığı bu konuyu incelemeye alarak yeni bir sertifika programını uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

 

Influencer Sertifika Programı Nedir?

Ticaret Bakanlığı, 2024-2028 Stratejik Planı üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Proje, sosyal medya fenomenlerini yakından ilgilendiren bir program içeriyor. Artık herkes sosyal medya üzerinden söz sahibi ya da kanaat önderi olamayacak. Bunun için influencer sertifikası almak zorunda olacaklar.

 

Günümüzde birçok hesabın yanıltıcı ve güven barındırmayan reklam çalışmaları, kişilerin alışveriş deneyimlerini olumsuz etkiliyor. Tasarlanan uygulama, güvenli bir saha yaratmak adına oldukça verimli. Artık sosyal medya üzerinde Influencer olarak çalışmak ve reklam – pr faaliyetleri yürütmek isteyenler, Influencer Sertifika Programı’na katılmak durumunda.

 

Influencer Sertifikası Nasıl Alınır?

Ticaret bakanlığı influencer sertifika programı uygulama içeriği, Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu tarafından ortaklaşa proje olarak hazırlandı. Ticaret Bakanlığı, bu sertifikanın yanlış ve kontrolsüz reklamları önleyeceğine inanıyor. Her gün milyonlarca kişinin bağımsız öneriler yayınladığı ve içlerinde zararlı linklerin de bulunabildiği bu sistemde güven mekanizması oluşturulması planlanıyor.