Teknoloji Apple watchOS 9.5.1 Güncellemesi Yayınlandı! Peki Yenilikler Neler?

Apple watchOS 9.5.1 Güncellemesi Yayınlandı! Peki Yenilikler Neler?

Apple Watch kullanıcılarına müjde! Apple Watch'lar için beklenen watchOS 9.5.1 güncellemesi sonunda yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte neler bekliyor bizi? Hadi birlikte göz atalım! 05-06-2023

Apple, Watch akıllı saatlerimize watchOS 9.5 güncellemesini çok yakın bir süre önce sunmuştu. Ancak aradan geçen zamanın ardından Apple Watch kullanıcılarına bu gece yepyeni bir güncelleme bildirimi geldi: watchOS 9.5.1! watchOS 9.5.1 olarak adlandırılan bu güncelleme aslında bir önceki sürümde ortaya çıkan küçük hataları düzeltmek ve işletim sistemini daha kararlı hale getirmek amacıyla yayınlandı. İşte watchOS 9.5.1 güncellemesi ile ilgili detaylar…

 

Apple Watch’lar için watchOS 9.5.1 Güncellemesi Yayınlandı!

Heyecanla beklenen watchOS 9.5.1 güncellemesi nihayet Apple Watch'lar için 30 Mayıs 2023’te yayınlandı! Apple’ın güncelleme için yayınladığı sürüm notlarına göre watchOS 9.5.1, Apple Watch için “iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri” içeriyor. Ancak hangi hataların düzeltildiğiyle ilgili herhangi bir ayrıntı henüz verilmemiş.

 

Hatırlarsınız, watchOS 9.5 ile ortaya çıkan yeşil renkli ekran hatası vardı ve bu hatayı önceki güncellemeyle çözmüştük. Fakat çözülmüş olmasına rağmen bazı kullanıcılar devam ettiğinden şikayetçiydi. Muhtemelen 9.5.1 güncellemesi, bu hatanın tekrarlanmasını önlemek için ekstra bir düzeltme içeriyor. Ayrıca yeni sürüm, yaklaşık 100mb büyüklüğünde! Cihaz depolamanızla ilgili bir endişeniz olmasın.

 

watchOS 9.5.1’i iPhone’unuzdan veya Akıllı Saatinizden İndirin!

Yeni güncellemeyi indirmek için iPhone'unuzdaki Apple Watch uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

Bunun için;

 

  1. -Uygulamayı açın,
  2. -Genel sekmesine gidin,
  3. -Yazılım güncelleme seçeneğine tıklayın,
  4. -Saatiniz otomatik olarak güncellemeyi indirecektir.

 

Güncellemeyi yüklemeden önce iPhone veya Apple Watch şifrenizi girmenizi isteyebilir, hiçbir çekinceniz olmadan şifrenizi girerek işleminize devam edebilirsiniz. Ancak unutmayın, güncelleme yapmadan önce saatinizin en az %50 şarj seviyesinde olduğundan, şarj cihazına bağlı olduğundan ve iPhone'unuzla eşleştirildiğinden emin olun. Aynı şekilde hem iPhone hem de akıllı saat cihazlarınız internete bağlı olmalı, Bluetooth ayarları açık olmalı. Güncelleme tamamen yüklenene kadar cihazlarınızı kapatmamaya da dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde, güncelleme sırasında yaşanacak küçük bir aksilik, saatinizde meydana gelebilecek olası yazılımsal sorunlara yol açabilir.

 

Telefonunuzla uğraşmak istemiyorsanız, yeni sürümü direkt olarak akıllı saatiniz üzerinden de indirebilirsiniz. Fakat yine saatinizin Wi-Fi ve Bluetooth ayarlarının açık olduğuna, şarjınızın %50 üzeri olduğuna ve telefonunuzla eşleştirildiğine emin olmanız gerekiyor.

 

Sonrasında şu adımları takip edin:

 

  1. -Saatiniz ekranından ayarlara gidin,
  2. -Genel seçeneğine tıklayın,
  3. -Yazılım Güncellemesi seçeneğine tıklayın.
  4. -Saatiniz güncellendi!

 

Peki, watchOS 9.5 ile Apple Kullanıcılarına Neler Sunuyordu?

Apple Watch’lara gelen watchOS 9.5 güncellemesi ile kullanıcılar, saatin sağlık ve spor özelliklerinden daha verimli bir şekilde yararlanmaya başladı. Özellikle sporla ilgili olan kısımda yapılan düzeltmeler ile saatin sağlık ve spor uygulamalarının daha stabil ve doğru şekilde çalışmaya başlamasını sağladı.

 

Ayrıca, Siri desteği Apple Watch'lara getirildiğinde bazen bu özellik tam olarak düzgün çalışmıyordu. Ancak Apple, watchOS 9.5 güncellemesinde bu konunun üzerine eğildi ve saatlerdeki akıllı asistan Siri özelliğini geliştirdi. Artık daha stabil ve doğru bir şekilde çalışan bir asistan, saatimizin içinde bize yardımcı olmayı bekliyor.

 

Saatin aktivite ve müzik kontrolleri de watchOS 9.5 güncellemesinden nasibin aldı. Her iki özellik de daha akıcı bir şekilde çalışmaya başladı. Bu sayede Apple Watch kullanıcılarının deneyimi daha da geliştirilmiş oldu.

 

Peki, siz watchOS 9.5 ve watchOS 9.5.1 güncellemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın!