Teknoloji Apple Watch vs. Samsung Watch Kıyaslama

Apple Watch vs. Samsung Watch Kıyaslama

Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasında ilk düşünmeniz gereken şey tasarım ve verim anlamında hangisinin size daha faydalı olacağıdır. 11-05-2022

Daha önceleri akıllı saatlerin üzerimizde estetik durması ve şarjının gün içinde bitmemesi bizler için yeterliydi. Ancak teknolojinin gelişmesiyle beraber giyilebilir cihazlar da büyük bir gelişme gösterdi. Günümüzde akıllı saatlerle arama yapabiliyor, gelen mesajları görebiliyor hatta sağlık ölçümlerimizi bile görebiliyoruz. Bu nedenle hem küçük boyutlu olması hem de işlevinin gittikçe artmasıyla akıllı saatler vazgeçilmezimiz oldu.

 

Gelen iletileri anında alabilmek adına cep telefonlarını evde, sokakta, her yerde elimizde ya da kolay ulaşabileceğimiz yerlerde tutuyoruz. Bu da büyük paralar verdiğimiz gelişmiş özelliklere sahip cep telefonunun çeşitli kazalara maruz kalmasına ve hasar almasına neden oluyor. Fakat cep telefonunuzu çantanızın güvenli bir bölmesine koyarak gelen tüm iletileri anlık olarak akıllı saatinizden görebilirsiniz. Hem küçük boyutu hem de bileğinize oturan sağlam kayışı sayesinde akıllı saati rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Asıl soru Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasında piyasanın en büyük rakiplerinden hangisini tercih edeceğiniz.

 

Geçen yıl iOS işletim sistemine alışık olan kullanıcılar için Apple Watch 5 ve Android işletim sistemine alışık olanlar için Samsung Galaxy Watch 3 serisi piyasaya sunuldu. Sizin için burada tasarım, donanım gibi birçok açıdan Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırması yapacağız. Ancak gün geçtikçe yeni akıllı saat modelleri piyasaya sürülüyor. Şimdiden akıllarda Samsung Watch 4 ve Apple Watch 6 serisinin piyasaya ne zaman sürüleceği sorusu var.

 

Yeni ve daha gelişmiş cihazların bu kadar hızlı piyasaya sürüldüğü bir ortamda akıllı saat fiyatları da cep yakıyor. Bu nedenle tüketicilerin gözü de ikinci el piyasasına yöneliyor. Hem gelişmiş özelliklere sahip hem de daha ucuz ikinci el akıllı saat modellerini de Easycep gibi güvenli internet sitelerinden rahatlıkla edinebilirsiniz. Burada sıfır ya da ikinci elde Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırması yaparak tercih yapmanızı kolaylaştıracağız.

 

Apple Watch vs Samsung Watch Tasarım Açısından Karşılaştırma

Teknolojinin en büyük iki ismi olan Apple ve Samsung devamlı teknoloji ve bunun yanı sıra tasarım bakımından yeni modeller piyasaya sürüyor. Ürün ne kadar yeni olursa da fiyatı o kadar fazla oluyor. Bu nedenle gelişmiş özelliklere sahip ikinci el bir akıllı saati Easycep gibi güvenilir sitelerden kozmetik ve donanım olarak sıfırlanmış bir şekilde satın alabilirsiniz. Bu sayede bütçenizi çok fazla zorlamadan ihtiyaç duyduğunuz özelliklere sahip bir akıllı saate sahip olabilirsiniz. Hatta Easycep üzerinden bu alışverişi yaparsanız 12 ay boyunca garantiye sahip olursunuz.

 

Tasarım konusunda Apple Watch vs Samsung Watch arasında kararsızsanız burada size yardımcı olacak bilgiler vereceğiz. Piyasaya en son çıkan Apple Watch ve Samsung Galaxy 3 serisinin en belirgin farkı çerçeve şekilleri. Samsung yuvarlak çerçeve kullanımıyla klasik tarzından ödün vermeyenler için gayet uygun. Apple Watch 5 serisi ise dörtgen bir ekran sunuyor ve kenarların kavisli oluşuyla daha geniş bir ekran izlenimi veriyor.

 

Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasında son çıkan modeller seçim konusunda işimizi oldukça zorlaştırıyor. Samsung Galaxy 3 modeli orijinal Galaxy Watch’un gelişmiş halidir, aynı zamanda bu ilk seriye göre daha hafif ve incedir. Bu seride temasa duyarlı arayüz yanında çerçeve etrafında döner bir kadran bulunuyor. Bu şekilde sekmeler arasında kolayca gezinti yapabilirsiniz.

 

Akıllı saat üzerinde yuvarlak düğmeler ve kasanın altında kandaki oksijen seviyenizi ölçen sensörler bulunur. Apple Watch 5 serisinde de kasanın altında kan değerinizi ölçen sensörler bulunur. Aynı zamanda yandaki oval düğmesi ve yuvarlak kurma kadranını koruyor. Samsung Watch 5 serisi paslanmaz çelik kasa, 41 ve 45 mm’lik iki ayrı kasa seçeneği sunuyor. Apple Watch 5 ise geri dönüştürülebilir alüminyum kasa, 40 ve 44 mm’lik iki farklı kasa seçeneğiyle karşımıza çıkıyor.

 

Apple Watch vs Samsung Watch Ekran Açısından Karşılaştırma

Akıllı saat alırken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta sistemi kullanmamızı sağlayan ekranın kalitesidir. Ekranın piksel yoğunluğunu ve aydınlatmanın pil ömrünü ne kadar harcadığını bilmek rahat bir şekilde Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırması yapmamızı sağlayabilir. Ancak bu karşılaştırmayı yaparken fiyat unsurunu da göz önüne alınca odağımız ikinci el akıllı saatlere kayıyor.

 

Çok tanımadığınız bir siteden ikinci el akıllı saat aldığınızda ekranın üzerindeki ya da kasadaki hasar cihazı kullanmanızı engelleyebilir. Ancak Easycep gibi güvenilir bir siteden ikinci el bir saat aldığınızda cihaz size sıfırlanmış olarak kutu içinde gelir ve size 14 gün boyunca iade süresi verir. Bu şekilde ucuza kaliteli bir ürüne sahip olabilirsiniz.

 

Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasını ekranlar üzerinden yapacak olursak ilk olarak cam yapısından bahsetmeliyiz. Galaxy Watch 3 AMOLED ve Corning Gorilla Glass DX cam teknolojisine sahip. Bu da size çok fazla enerji harcamayan çoklu dokunmatik özellikli bir ekran sunuyor. 41 mm’lik kasa boyutunda 1.2 inç’lik, 45 mm’lik kasa boyutunda ise 1.4 inç’lik bir ekran bulunuyor.

 

Apple Watch 5 serisi ise dikdörtgen OLED ekran teknolojisine sahip dayanıklı bir cam bulundurur. 40 mm’lik kasa boyutunda 1,57 inç, 44 mm’lik kasa boyutunda ise 1,73 inç’lik bir ekran vardır. Ancak her iki akıllı saat de benzer piksel yoğunluğuna sahipken Apple Watch 5 serisi daha yüksek bir çözünürlüğe sahiptir.

 

Apple Watch vs Samsung Watch Sağlık Açısından Karşılaştırma

Günümüz teknolojisinde akıllı saatler spor koçluğu hizmeti verip aynı anda sağlık değerlerinizin normal seyrinde olup olmadığını gösterebiliyor. Hatta düşme algılama sistemi ile size hayati bir hizmet veriyor. Bu nedenle Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasını sizin için sağlık açısından da yapmak istedik. Akıllı saatlerde gün geçtikçe daha gelişmiş sistemler sunuluyor. Ancak çoğu zamandan yüksek fiyatlarından ötürü biz bu avantajlardan faydalanamıyoruz. Bunun olmaması için elinizdeki akıllı saati daha yeni modeliyle takas edebilirsiniz.

 

Güvenilir sitelerde fiyat karşılaştırmasını rahatça yaparak alttaki yorumları okuyabilirsiniz. Bu şekilde sizden önce oradan alışveriş yapmış kişilerin görüşlerini okuyabilirsiniz. Elinizdeki akıllı saati Easycep sitesindeki iletişim bilgilerini doldurarak anlaşmalı kargolardan birine bırakabilirsiniz. Bu şekilde cihazınız sizden hiçbir ücret alınmadan yetkililerin eline ulaşır. Siz de üzerine biraz daha para ekleyerek daha gelişmiş özelliklere sahip bir akıllı saat edinebilirsiniz.

 

Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasındaki en önemli unsur sağlık konusunda verdikleri hizmettir. Galaxy Watch 3 serisi koşma, yüzme, bisiklete binme gibi çok sayıda antrenmanı takip edebilir. Ancak sadece bununla da kalmaz, size koçluk hizmeti verirken aynı zamanda sağlık durumunuzu da kontrol eder. Cihaz siz egzersiz yaparken kalp ritminizi, kanınızdaki oksijen seviyesini ve kan basıncını ölçebiliyor.

 

Apple Watch 5 serisinde de çok başarılı bir egzersiz takip sistemi bulunuyor. Bu sayede siz sporunuzu yaparken akıllı saat size kalp ritminiz konusunda bilgi verebiliyor. Ayrıca bu seride yaptığınız egzersizleri başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Hatta yeni egzersizler ve dans gibi hizmetlerin de yakında sisteme eklenmesi bekleniyor. Aynı zamanda her iki seride de düşme algılama teknolojisi bulunuyor. Bu sayede bir kaza olması durumunda akıllı saat bunu algılıyor ve acil durum kişilerinize otomatik olarak haber veriyor.

 

Apple Watch vs Samsung Watch Pil Ömrü Açısından Karşılaştırma

Ekran aydınlatması, görüntü kalitesinin yanı sıra devamlı bu sistemlere enerji sağlayan bataryanın enerji kapasitesi de oldukça önemli. Bu nedenle Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasında pil ömrüne de değinmeden geçemeyeceğiz. Sıfır akıllı saat aldığınızda bataryanın yeni olduğundan emin olduğunuz için cihazı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ancak bütçeden tasarruf etmek için ikinci el bir akıllı saate yöneldiğinizde bataryanın durumundan endişe edebilirsiniz. Fakat ikinci el akıllı saat alışverişini Easycep gibi güvenilir bir site üzerinden yaptığınızda cihaz batarya da dahil tüm aksam yenilenmiş olarak size ulaşır.

 

Siz de uzun ömürlü bir bataryayla cihazı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Apple Watch vs Samsung Watch karşılaştırmasına dönecek olursak da küçük ve büyük kasalı seçeneklerin ikisinde de Galaxy Watch 3 serisi pil ömrü açısından daha iyi bir deneyim sunuyor.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/internet-satislarinda-dolandiricilik-turleri-ve-korunma-yontemleri-38 linkinden ulaşabilirsiniz.