Teknoloji Apple Watch, Boğulma Riskine Karşı Uyarı Verecek!

Apple Watch, Boğulma Riskine Karşı Uyarı Verecek!

Apple, başvurusunu yaptığı patentinde Apple Watch’a takılacak yeni bir sensör ile boğulma riskine karşı uyarı vereceğini belirtiyor. İşte detaylar… 04-04-2024

Apple, yeni Apple Watch ürünlerine takacağı sensör ile boğulma riskine karşı avantaj oluşturacak. Bu sensör, boğulma riski oluştuğu zaman hızlıca yardım çağırabilecek. Özellikle piyasadaki en iyi modellerden olan Apple Watch, birçok özelliği ile milyonlarca kişinin kullandığı cihazlardan birisi olmayı başardı. Şimdi ise su altındaki bir kullanıcının boğulup boğulmadığını tespit edebilecek ve boğulma durumuna karşı yetkilileri haberdar edecek yeni bir özellik ile donatılıyor diyebiliriz.

 

Boğulma Riskine Karşı Uyarı Veren Özelliğin Patent Başvurusu Yapıldı!

Apple, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisine patent başvurusu yaptığını belirtiyor. Başvurusunda, akıllı giyilebilir cihaz kullanan kişilerin boğulup boğulmadığını tespit edecek yeni bir fikirden bahsediyor. Bu duruma göre Apple, popüler ürünleri olan Apple Watch’a bir sensör yerleştirerek su hacmini belirlemeyi planlıyor. Yeni sensör, yağmurlu hava ile su altında boğulmak arasındaki farkı tespit edebiliyor olacak.

 

Apple Watch Yeni Sensör Neler Vadediyor?

Yeni patente göre bu sensör, saate etki eden su hacmindeki farklılıkları belirleyebilecek. Bununla beraber takvimi kontrol ederek dalış, yüzme gibi faaliyetlere gidip gidilmediğini öğrenebilecek. Aynı zamanda su yoğunluğu veya zehirliliği gibi çeşitli özellikleri saptayabilecek. Haritaları kontrol ederek kişilerin gölette, nehirde, denizde veya gölde olup olmadığını tespit ederek bir karar verebilmesi oldukça etkileyici.

 

Akıllı saatlere devrim getirecek ürün, kullanıcıların konumunu, su kütlesini tespit edebiliyor. Böylece kişilerin güvende olup olmadığına karar veriyor. Tüm bu ölçümlerle birlikte hücresel veri bağlantısıyla en yakın acil durum hizmetlerine uyarı göndererek kullanıcının konumunu iletebilecek. Aynı zamanda bu sensör, su içerisindeki tehlikeli kimyasal ve patojenlerin varlığını saptadıktan sonra kullanıcıyı uyararak suyu terk etmesini sağlayacak.

 

Apple Watch Yeni Sensör Avantajları

Apple’ın patentini almaya çalıştığı bu özellik genel olarak avantajlı diyebiliriz. Patentte ise bu sensörün suyun yukardan gelişi veya alttan gelişi ile alakalı farkı nasıl ayırt edeceğine dair çeşitli bilgiler yer alıyor. Bu özellik o kadar ince ayrıntılar ile donatılmış ki yağmurlu hava ile su altında boğulmak arasındaki farkı kolayca ayırt edebildiği iddia ediliyor. Bu sebeple hayat kurtarmak açısından oldukça önemli bir gelişme olabilir diyebiliriz.