Telefon Apple Kimliğim Çalındı! Nasıl Kurtarabilirim?

Apple Kimliğim Çalındı! Nasıl Kurtarabilirim?

"Apple kimliğimin çalınması durumunda ne yapmalıyım?" diye düşündüğünüzü biliyoruz. Size Apple kimliğinizi nasıl kurtarabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatacağız. 15-05-2023

Apple kimliğimin çalınması durumunda ne yapmalıyım diye düşündüğünüzü biliyoruz. Endişelenmeyin, bu yazımızda size Apple kimliğinizi nasıl kurtarabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatacağız. Hadi başlayalım!

 

Günümüzde Apple, akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi birçok alanda hizmet vermektedir. Apple'ın tüm bu hizmetlerine erişim sağlamak için kullanılan all-in-one kullanıcı hesabı Apple ID, maalesef kötü niyetli kişilerin hedefi hâline gelebiliyor. Fakat endişelenmeyin, Apple, böyle bir durumda müşterilerinin hesaplarını geri alabilmeleri için kapsamlı bir rehber sunuyor. İşte, "Apple kimliğim çalındı, nasıl kurtarırım?" sorusunun cevabı!

 

Dikkat!

Öncelikle Apple kimliğinizin gerçekten çalındığından emin olmanız gerekmektedir. İşte bu aşamada dikkate almanız gereken noktalar:

 

  • - Apple Kimliği'nizin sizin tarafınızdan kullanılmadığını veya tanımadığınız bir cihazda giriş yapıldığını belirten bir e-posta veya bildirim mi aldınız (örneğin, "Apple Kimliğiniz ile bir Windows PC üzerinden iCloud'a giriş yapıldı")?

 

  • - Siz bir değişiklik yapmış olmamanıza rağmen parolanızın değiştirildiğini veya hesap bilgilerinizin güncellendiğini belirten bir onay e-postası mı aldınız?

 

  • - Cihazınızın başka biri tarafından kilitlendiğini veya Kayıp Modu'na geçirildiğini mi fark ettiniz?

 

  • - Sizin tarafınızdan gönderilmemiş veya silinmemiş mesajlar veya öğeler mi görüntüleniyor?

 

  • - Ödeme bildirimlerinde, sizin yapmadığınız iTunes Store veya App Store ödemeleri olduğunu mu fark ettiniz?

 

  • - Parolanız artık çalışmıyor veya değiştirildiğini, kilitlendiğini mi fark ettiniz?

 

  • - Hesap bilgilerinizin sizin hatırladığınızdan farklı olduğunu mu fark ettiniz?

 

Hadi Başlayalım!

Apple Kimliği'nizi kurtarmak için bir sonraki adıma geçmek için yukarıdaki belirtilerden herhangi biriyle kendinizi özdeşleştiriyorsanız, endişelenmeyin! Şimdi hesabınızı yeniden kurtarmanız için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

 

  • - İlk olarak, Apple Kimliği hesap sayfasına gidin. Eğer giriş yapamazsanız veya giriş yapmaya çalıştığınızda hesabınızın kilitlendiğini bildiren bir ileti alırsanız, hemen hesabınızı sıfırlamayı veya kilidini açmayı deneyin.

 

  • - Apple Kimliği'nizin parolasını değiştirin ve mutlaka güçlü bir parola belirleyin. Güçlü bir parola, hesabınızı kötü niyetli kişilere karşı koruyacaktır.

 

  • - Hesabınızdaki tüm kişisel bilgileri ve güvenlik bilgilerini gözden geçirin. Adınız gibi doğru olmayan veya hatırlayamadığınız bilgileri güncelleyin. Ayrıca, birincil Apple Kimliği e-posta adresinizi değiştirmeniz gerekiyorsa, Apple Kimliği ile ilişkili özellikleri ve servisleri güncelleyerek her birinin güncel Apple Kimliğinizi kullanmasını sağlayın. Alternatif e-posta adresleri, kurtarma e-posta adresleri ve telefon numaralarınızı da güncelleyin.

 

  • - İki faktörlü kimlik doğrulamayı zaten ayarladıysanız, Apple Kimliği ile ilişkili cihazları kontrol edin. Bu güvenlik özelliği, hesabınıza erişimi sadece size özel kılar.

 

  • - Güvenlik sorularınızın tahmin edilmesi kolay olduğunu düşünüyorsanız, güvenlik sorularını değiştirin. Güçlü ve tahmin edilmesi zor yanıtlar seçmek önemlidir.

 

  • - Apple Kimliğinizle ilişkili tüm e-posta adreslerinin sizin kontrolünüzde olduğundan emin olmak için e-posta sağlayıcınızla iletişime geçin. Eğer Apple Kimliği ile ilişkili e-posta adreslerinin kontrolü sizde değilse, o zaman e-posta adresinizin parolasını değiştirmeniz veya farklı bir e-posta adresi kullanmanız gerekmektedir.

 

  • - Son olarak, Apple Kimliğiniz için iki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlayın. Bu ek güvenlik özelliği, hesabınıza erişim sağlamak için sadece parolanızın yeterli olmayacağı anlamına gelir. Dolayısıyla, başkalarının hesabınıza izinsiz erişmesini önler.

 

Bu yazımızda, çalınan Apple kimliğinizi kurtarmanız için adımları adım adım anlattık. Şimdi sıra sizde! Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca, eğer başka sorularınız veya konularla ilgili merak ettikleriniz varsa bize sormaktan çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız!

 

Unutmayın, Apple kimliğiniz önemli bir hesaptır ve güvenliği büyük önem taşır. Bu nedenle, hesabınızı korumak için bu adımları düzenli olarak takip etmeniz ve güvenlik önlemlerini güncel tutmanız önemlidir. Her zaman dikkatli olun ve bilgisayar korsanlarının tuzağına düşmemek için şüpheli bağlantılara veya sahte web sitelerine tıklamamaya özen gösterin.

 

Umarız çalınan Apple kimliğinizi kurtarma konusunda size yardımcı olabilmişizdir.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/hem-yetiskinler-hem-ogrenciler-icin-en-iyi-tablet-modelleri-186 linkinden ulaşabilirsiniz.