Teknoloji Apple’ın AR/VR Başlığı Nasıl Olacak? Patent İsimleri Alınmaya Başlandı!

Apple’ın AR/VR Başlığı Nasıl Olacak? Patent İsimleri Alınmaya Başlandı!

Apple başlık çalışması hakkında adımlarını hızlandırıyor gibi görünüyor. Şirket, bazı patent başvurularında bulundu. Peki Apple’ın AR / VR başlıkları nasıl olacak? 23-05-2023

Apple başlık çalışması hakkında adımlarını hızlandırıyor gibi görünüyor. Şirket, bazı patent başvurularında bulundu. Peki Apple’ın AR / VR başlıkları nasıl olacak? Detaylar içeriğimizde…

 

Söz konusu sanal gerçeklik başlıkları, teknoloji şirketlerinin adeta bir yarışı halini aldı. Fakat Apple bu yarışta oldukça geri planda kaldı. Karma gerçeklik gözlüğü söz konusu olduğunda diğer rakiplerinin gerisinde kalan Apple, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Konuşulan son bilgiler ışığında cihaz hazır durumda ve gerekli başvuruları da yapıldı.

 

Sanıyoruz ki geçtiğimiz dönemlerde yaşanan pandemi ve ekonomik kriz süreçleri başlığın çıkışını geciktiren etkenler arasında. Apple geçtiğimiz günlerde bazı patent başvurularında bulunarak yakında ürünü sunuyor olacağının sinyallerini verdi.

 

“xrProOS” ve “realityproOS” İsimleri İçin Başvuru Yapıldı

Alınan bilgilere göre dün erken saatlerde bir Apple paravan şirketi tarafından “xrProOS” için ticari marka başvurusunda bulunuldu. Sonrasında yine Apple paravan şirketi olduğu tahmin edilen bir şirket “realityproOS” ticari markası için Yeni Zelanda’da başvuru gerçekleştirdi.

 

Apple, başvuruları erkenden yaparak terimlerin başka markalar tarafından kullanılamaması için akılcı hareket ediyor. Bazı kaynaklar, başlıktaki işletim sisteminin realityproOS olabileceğini belirtiyor. Fakat henüz netleşen bir şey yok.

 

WWDC 2023 Etkinliği ve Apple Reality Pro Başlığı

Merakla beklenen Apple Reality Pro başlık ya da gözlük, WWDC 2023’te tanıtılacak. Yıl sonuna doğru da seri üretime geçecek. Şimdiye yalnızca Apple yöneticilerine sunulan başlık, yakında herkes tarafından tanınıyor olacak.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/mutfakta-zaman-ve-enerji-tasarrufu-saglayan-10-urun-195 linkinden ulaşabilirsiniz.