Teknoloji Apple, Heyecanla Beklenen Vision Pro’nun Çıkış Tarihini Duyurdu!

Apple, Heyecanla Beklenen Vision Pro’nun Çıkış Tarihini Duyurdu!

Apple, geçen sene WWDC 2023’te tanıttığı karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro’nun çıkışı için tarih verdi. 09-01-2024

Apple’ın paylaşımına göre Vision Pro’nun çıkış tarihi resmi olarak açıklandı. Apple, Vision Pro ile tamamen farklı bir ürün kategorisine adım atıyor. Şirket CEO’su olan Tim Cook, Vision Pro’nun bireylerin iş birliği yapma, çalışma, anıları yeniden yaşama, eğlenme ve bağlantı kurma alışkanlıklarını değiştirecek devrim niteliğinde bir ürün olduğunu belirtiyor. Bunun dışında Apple, mağazalarda tüketicilerin Vision Pro’yu deneyebileceklerini belirtti. 2 Şubat tarihi ile Apple Store’a gelerek kayıt yaptıran ABD’li müşteriler, cihazı önden deneme fırsatı bulabilir.

 

Apple Vision Pro’nun Batarya Süresini Artırdı

Apple Vision çıkmadan öncesinde bazı küçük değişiklikler yaşadı. Ürünün satış tarihine ek olarak pil ömrünü artırdıklarını belirtti. Daha öncesinde pil ömrü genel kullanım için 2 saat olarak açıklanmıştı. Ardından Vision Pro’nun tam şarj ile sadece 2 saat kullanım ömrü sunması eleştirilmişti. Apple, bu eleştirileri dinleyerek batarya süresini artırdı ve güncel olarak 2,5 saate kadar video oynatma özelliği sunabileceğini belirtti. Bunun dışında Apple, lens/gözlük kullanıcıları için ek seçenekler oluşturdu. Reçeteye göre uyarlanmış özel lensler 149 Dolar ve okuyucu lensler 99 Dolar fiyatla satışa sunulacak.

 

Apple Vision Pro Özellikler Neler?

Apple Vision Pro ürünü, bağımsız bir cihaz olarak çalışıyor. Aynı zamanda uzamsal ses sistemine sahip ve farklı modlarda kullanılabiliyor. Vision OS sisteminde çalışıyor ve cihaz için ekstra bir kontrolcü bulunmuyor. Bunun dışında öne çıkan bazı Apple Vision Pro özelliklerini şu şekilde özetleyebiliriz:

 

  • Ses kontrol desteği.
  • App Store ve Android uyumlu.
  • 7,5 mikron genişliğinde pikseller içeren microOLED panele sahip.
  • Apple M2 ve R1 işlemci.
  • EyeSight teknolojisine sahip.
  • Farklı modlar arasında geçiş yapılabiliyor.
  • FaceTime’yi farklı bir boyuta taşıyor.
  • Iris tarama desteği olan Optic ID’e sahip.
  • Parmak, göz ve el takibi desteği mevcut.
  • Bir alana birden fazla uygulama yerleştirilebiliyor.

 

Apple Vision Pro Ne Zaman Çıkıyor?

Apple’ın Vision Pro için verdiği tarih 2 Şubat Cuma günü oldu. Ön siparişler ise 19 Ocak tarihi ile başlayacak. Karma gerçeklik gözlüğü ilk olarak ABD’de satışa sunulacak. Almak isteyenler Apple Store ve çevrimiçi Apple Store mağazalarından satın alım yapabilir. Ürün ile birlikte kutu içerisinde temizleme bezi, kafa bandı, güç adaptörü, USB-C şarj kablosu ve harici batarya yer alıyor.

 

Apple Vision Pro Fiyatı Ne Olacak?

Apple Vision Pro, 19 Ocak Cuma günü yani lansmandan iki hafta öncesinde ön satışa açılacak. Bu süreçte tüketicilerin en merak ettikleri konu ise ürünün fiyatı oldu. Apple Vision Pro, 256 GB depolama ile 3.499 dolardan satışa sunacak.

 

Genel olarak özetlemek gerekirse, Apple karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro’nun tarihini resmi bir şekilde açıkladı. Cihaz, önümüzdeki haftanın başlarında ABD mağazalarında ve internet sitelerinde yerini almaya başlıyor. Bunun dışında ürünün diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı konusunda henüz net bir bilgi yok.