Telefon Apple Duyurdu: iPhone 15 Pro Oyun Konsollarının Yeni Kralı Olacak!

Apple Duyurdu: iPhone 15 Pro Oyun Konsollarının Yeni Kralı Olacak!

Apple, iPhone 15 Pro ile oyun konsollarını bitirmeyi planlıyor. Büyük teknoloji devi bu konu hakkında yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı. 19-09-2023

Apple, iPhone 15 Pro ile oyun konsollarını bitirmeyi planlıyor. Büyük teknoloji devi bu konu hakkında yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı.

 

Apple, California’da hazırladığı bir etkinlikle iPhone 15 modellerini tanıttı. iPhone 15 serisinde olan 15 Pro ve Pro Max modeli hem titanyum gövdeye sahip hem de A17 Pro işlemcisiyle üretildi. Apple yöneticisi ise A17 Pro çipinin oyun becerisiyle alakalı önemli açıklamalar yaptı. Apple’a göre iPhone 15, dünyanın en iyi oyun konsolu olabilir. Buna göre Apple, iPhone cihazlarda oyun oynama deneyimini bir üst seviyeye çıkarabilir.

 

Apple A17 Pro Hakkında Ne Dedi?

iPhone 15 Pro modeliyle alakalı yeni açıklamalar yaptı. A17 Pro işlemci ağırlıklı olan bu telefonlar oyun konsolu olarak kullanılabilir. Bu duruma göre A17 Pro çok önemli bir özellik olacak. Bu konu hakkında konuşan, Apple GPU yazılımları direktörü Jeremy Sandmel, iPhone 15 Pro cihazındaki oyunların yüksek kare hızında monitöre veya 4K ekranlara bağlanabileceğini belirtiyor. Ek olarak telefondaki her şey aktarılabilir ve tüm bunlar yüksek kalitede kontrol edilebilir.

 

iPhone ürün pazarlama başkan yardımcısı olan Kaiann Drance ise yaptığı açıklamalarda sistemi test ettiklerini ve tüm bu süreci sürdürülebilir kılmak istediklerini belirtti. Bununla birlikte oyun yayınlamak isteyen geliştiriciler iş birliği yapabilirler. Apple’ın bu gelişmesi heyecan verici olsa da Xbox, PlayStation veya Nintendo gibi diğer şirketlerin endişeleneceği bir durum yok diyebiliriz. Fakat İOS cihazlarına dört farklı AAA oyunun gelmesi oldukça şaşırtıcı. Çünkü Apple Mac cihazları dahil olmak üzere oyun sektöründe kendisini geliştirmedi. Yine de iPhone 15 Pro cihazlarındaki A17 Pro çip önemli bir yükseltme olabilir.

 

iPhone 15 Pro’da Hangi Oyunlar Oynanacak?

Apple açıklamalarına göre A17 Pro çipi, altı çekirdekli GPU barındırıyor. Bu nedenle iPhone 15 Pro, piyasadaki tüm akıllı telefonlardan daha yüksek performansa sahip ve güçlü donanımıyla tabanlı ışın izleme yeteneğiyle öne çıkıyor. Hatta Apple iddialara göre cihazın sahip olduğu bu gücü kanıtlamak için Assassin’s Creed Mirage ve Resident Evil Village gibi oyunların yer aldığı 4 farklı AAA oyunun iPhone 15 Pro’ya özel sürümlerinin geliştirildiği söyleniyor. Bu oyunların her biri ise doğrudan iPhone 15 Pro cihazlarında çalışacak, grafiklerde gerileme gibi problemler olmayacak.

 

Genel olarak Apple çalışanlarıyla yapılan röportaja ve iddialarına göre Apple Xbox Series S, PlayStation 5 gibi bazı konsollarla doğrudan rekabet etmeyi amaçlamıyor. Bunun yerine daha fazla oyun geliştiricilerine hitap eden platform ve araçları oluşturmayı hedefliyorlar.

 

Apple Konsol Oyunlarını Nasıl Destekliyor?

Apple genel olarak cihaz donanımını hızlandırmak amacıyla, ışın izleme dinamik aydınlatma efekt özelliklerini destekliyor. Yani iPhone 15 ile mobil oyunlarda resmen yeni bir dönem başladı. Özellikle modelin USB-C kontrol cihazı destekleriyle oyun konsollarını gereksiz yapması bekleniyor. Ancak burada dikkate alınması gereken önemli bir detay bulunuyor. İOS modelleri oyunlar konusunda Windows cihazlara kıyasla hala zorlayıcı bir konumda bulunuyor. Yine de Apple, iPhone 15 modelleriyle birlikte çeşitli uyumluluk araçları kullanarak bu konuda adımlar atıyor. İleri zamanlarda Apple, iPhone 15 Pro’un işlemci gücü sayesinde konsol grafiklerine sahip oyunlar akıllı telefonlarda oynanabilir.

 

iPhone 15 Pro Nasıl Oyun Konsolu Olacak?

Yani genel olarak özetlersek iPhone 15 Pro cihazların dokunmatik kontrollerle mi oynanacak yoksa iPhone sahipleri üçüncü taraf kontrol cihazı mı kullanacak henüz belli değil. Bu açıdan baktığımızda henüz bu ayrıntıların belli olmaması, Apple için bir öncelik olmadığını gösteriyor. Yakın zamanda iPhone 15 Pro modelinin oyun dünyasındaki konsolları bitirmesi henüz mümkün değil diyebiliriz. Şu anda Apple açısından iPhone 15 tanıtımı oldukça önemli.