Telefon Apple, Cumhuriyet’in 100. Yılı İçin Özel Müzik, Film ve Oyun Listelerini Hazırladı

Apple, Cumhuriyet’in 100. Yılı İçin Özel Müzik, Film ve Oyun Listelerini Hazırladı

Cumhuriyetimizin 100 yaşına girerek bir asrı devirmesine sadece birkaç gün kaldı. Apple ise bu güne özel olarak hazırladığı müzik, film ve oyun listeleriyle 100. yılı kutluyor. 26-10-2023

Cumhuriyetimizin 100 yaşına girerek bir asrı devirmesine sadece birkaç gün kaldı. Dünyanın teknoloji devlerinden birisi olan Apple ise güne özel olarak hazırladığı müzik, film ve oyun listeleriyle 100. yılı kutluyor.

 

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına yaklaşırken birçok firma özel olarak hazırladığı reklam filmlerini, içeriklerini ve etkinliklerini düzenlemeye başladı. Apple’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. senesi için hazırlamış olduğu müzik, oyun, uygulama ve film seçkileriyle bayramı kutluyor. Belirtilen kategorilerde 100 listelik maddelerle Cumhuriyeti kutlayan Apple, ülkemizde üretilen ve Apple kütüphanesinde yer alan işlere yer verdi.

 

Listelerde Neler Var?

Apple’ın hazırladığı listede ülkemizde sevilen başarılı uygulamalar ve oyunlarda yer alıyor. Aynı zamanda film ve müzik listesi de oldukça dikkat çekici duruyor. Müzik kısmında Apple kütüphanesinde yer alan birbirinden eğlenceli şarkılar, on dönem şeklinde ayrılmıştır. Film listesinde ise yine Apple TV kütüphanesinde bulunan, hafızalara kazınmış birçok eser yer alıyor. Üstelik özel içeriklerin bulunduğu sayfada, çini motifleri, Kız Kulesi ve Anıtkabir tasarımlarına yer verildi.

 

Apple’ın 100. Yıl Listelerine Nereden Ulaşılabilir?

Apple’ın hazırladığı özel içeriklere farklı Apple platformlarından ulaşmak mümkündür. Türkiye’nin en iyi şarkıları, filmleri, oyunları ve uygulamalarından oluşan listeler, Apple Music, App Store gibi Apple’ın uygulamalarında ve sitesinde yer alıyor.

 

Tüm bunların dışında, Today at Apple etkinliklerinde Cumhuriyet’in 100. senesine özel, Türkiye konuşulacak. Today at Apple etkinlikleri, Türkiye’nin bir asırlık müzik serüvenini hatırlatırken, Apple Music editörlerinin hazırlamış olduğu özel listelerde birçok türde şarkılar bulunacak. Bu listeler sayesinde hem bugünü hem de geçmişin müzik ortamını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

 

Yerli Uygulamaların 100. Yıl Kutlaması Nasıl Olacak?

App Store, Türkiye’nin yetenekli uygulama geliştiricilerinin sağladığı 100 farklı mükemmel oyunu ön planda tutmayı amaçlıyor. Böylece Apple, Cumhuriyetin 100. yılı anısına, Türkiye’nin en iyi oyun ve en iyi uygulama geliştiricilerinin yapıtlarını sergileyecek. Yani Apple, bu alandaki başarıları hatırlatmayı hedefliyor diyebiliriz. Örnek olarak App Store geliştirmecileri arasında yer alan Rina Onur Şirinoğlu, Zafer Elçik ve daha fazlasının uygulamalarını ön plana çıkartıyor.

 

Sadece bu kadarda sınırlı değil, Storytel, TRT Dinle, Dinlebi gibi uygulamalarda App Store’da ön plana çıkıyor. Genel olarak ülkenin yetenekli geliştiricilerin oluşturduğu, 100 adet mükemmel oyun ve uygulama öne çıkarılarak.

 

Her Sene İçin Bir Eser Tanıtılacak

Apple, Türkiye’nin 100. senesine özel olarak 100 farklı eser listesi hazırladı. Hatta firmanın yayınlamış olduğu üç listeden birisi, Apple TV üzerinden izlenebilecek. Burada 100 yerli sinema eseri tüm kullanıcılara sunulacak. Diğer iki liste ise yerli uygulama geliştiricileri tarafından geliştirilen oyunları ve yerli müzikleri içeriyor. Apple’ın oyun listesinde, Kelimelik, Kafa Topu 2 ve 101 YüzBir Okey Plus gibi içerikler yer alıyor. Bunun dışında listede birçok başarılı oyun yer alıyor ve hepsi de Türk geliştiriciler tarafından geliştirilmiştir. Bu durumda Türkiye’nin pazardaki aktif rolünü, başarısını gözler önüne sererek kullanıcılara tanıtıyor.

 

Müziklere göz attığımızda ise Apple, müzikleri dönemlere ayırmıştır. Bu dönemler arasında 1920, 1950’ler ve hatta Ajda Pekkan bile bu listede yer alıyor. Bunun dışında 1970’ler, 1980, 1990, 2010, 2020 olarak dönemlere ayrılmıştır. Üstelik o dönemleri anlatan bilgilendirici içeriklerde bulunuyor. Film kısmında ise Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Şener Şen gibi isimlerin yer aldığı birçok film yer alıyor. Genel olarak Apple, Türkiye sanatını çok iyi bir şekilde toparlayarak birçok iyi filmi, müziği, uygulama ve oyunları başarılı bir şekilde listelemiş diyebiliriz.