Teknoloji Android Telefonlar İçin Google Bard: Yapay Zekâ Harikası Nasıl Görünecek?

Android Telefonlar İçin Google Bard: Yapay Zekâ Harikası Nasıl Görünecek?

Google Bard, teknoloji markası ve arama motoru Google’ın en önemli yapay zekâ kolu olmaya hazırlanıyor. Peki Google Bard arayüzü nasıl görünecek? 04-01-2024

Google, Google Assistant’ın kişiselleştirilmiş yardım desteğini ve Bard’ın üretimsel yeteneklerini bir araya getirerek kendi yapay zekasını üretiyor. Google’ın paylaştığı bilgilere göre bu yapay zekâ ile telefonlarda gördüğümüz asistanların kapasitesinin artması planlanıyor. Aynı zamanda alışveriş listesi hazırlama, e-posta gönderme, arama ve mesaj gönderme gibi çeşitli işlevlere destek olabiliyor. Ses, metin ve görseller ile Google Bard’ı kullanmak mümkün hale geliyor. Yani alıştığımız Google Assistant ile kıyaslandığı zaman konuşmaya dayalı olarak bağlamsal bilgiler sunuluyor diyebiliriz.

 

OpenAI’ın ses getiren yapay zekâsı olan ChatGPT sohbet botundan sonra Google’ın Bard’ı kullanıcıların meraklı sorularını beraberinde getiriyor. Google Bard, diğer yapay zekâ modelleri gibi büyük verileri hızlı bir şekilde öğrenebiliyor. Aynı zamanda kullanıcıların arama sorgusuna uygun cevaplar üreterek farklı alanlarda uzmanlaşabiliyor. Bu anlamda baktığımız zaman ChatGPT ile benzer özellikler gösterdiğini söyleyebiliriz.

 

Google Bard Nasıl Kullanılıyor?

Genel olarak kullanımına baktığımız zaman tek yapılması gereken metinle veya sesli olarak komut iletmek. Ardından sorguları anlık bir şekilde tüm veri tabanında araştırarak en alakalı kaynakları referans alarak kullanıcılara faydalı cevaplar oluşturuyor. Böylece akıldaki tüm soru işaretleri ortadan kalkıyor.

 

Google Bard Nasıl Görünüyor?

2023 senesinde popüler olan teknolojilerden birisi yapay zekalar oldu. Bununla beraber bazı teknoloji devleri kendi yapay zekâ projelerini açıkladı. Bu firmalar arasında Google yer aldı ve yapay zekasının adını Bard olarak açıkladı.

 

Google Bard arayüzünü incelediğimiz zaman Google’ın üst kısmına konumlandığı görülüyor. Aynı zamanda bu kısımda bir buton bulunacak. İddialara göre bu buton ile açma kapama yapılacak. Ancak tam olarak ne işe yarayacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

 

Google Bard Ne Zaman Kullanılacak?

Google Bard için henüz resmi yayım tarihi belirlenmedi. Ancak 2024’e girmişken Bard’ın arayüzü açıklandı. Bu sebeple 2024’ün ilk çeyreğinde Google Bard’ın hizmete açılacağını tahmin edebiliriz. Şu an erken aşama gelişim sürecinde olan bu özellik, yakında test sürümü ile kullanıcılara sunulabilir. Bununla beraber Google Bard’ın önceki sürümü yine bard.google.com üzerinden ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Adrese giriş yapıldığı zaman sade bir arayüz ve birçok araç bulunuyor.

 

Genel olarak yapay zekanın hayatımıza girişiyle beraber birçok kişinin ve meslek grubunun işi kolaylaştı. Özellikle arama motorlarında yapay zekâ ile üretilen içerikleri düzenlemeye giden Google, dijital içerik üretimi sürecinde yapay zekanın sadece yardımcı olması gerektiğini savunuyor. Yani Google, yapay zekanın etik ve adil kullanımı konusunda oldukça hassas davranıyor diyebiliriz.