Sosyal Medya Amazon’dan Yeni Adım: Otomobil Satışına Başlıyor! Peki Hangi Marka?

Amazon’dan Yeni Adım: Otomobil Satışına Başlıyor! Peki Hangi Marka?

Hyundai ile Amazon arasında önemli bir iş birliği haberi geldi. İş birliği ile Amazon sitesinden araç satışı mümkün hale gelecek. İşte detaylar... 17-11-2023

Amazon, yaptığı açıklamada 2024 senesinde ABD kullanıcılarına araç satabileceğini söyledi. Bu kapsamda satın alınacak ilk marka ise Hyundai olacak. Böylece yeni dijital alışveriş deneyimi, çevrim içi olarak yeni bir araç satın almayı kolaylaştırıyor. Müşteriler, araç modeli, renk, donanım ve özellikler dahil olarak çeşitli tercihlere göre bölgesindeki mevcut araçları Amazon sitesinden arayabilecekler.

 

Amazon’dan Nasıl Araba Alınabilecek?

Yapılan açıklamada, müşteriler tercih ettikleri finansman ve ödeme tercihleriyle çevrimiçi ödeme yapabileceğini ve sonra uygun zaman diliminde markanın yerel bayilerinden aracı teslim alacağını söyledi. İsteyen müşteriler aracın kendilerine teslim edilebileceğini talep edebilir. Hyundai, dijital dönüşümü hızlandırmak adına Amazon’un yapay zekâ asistanını kullanacak. Aynı zamanda daha kolay veri odaklı bir iletişim için, mevcut şirket içi uygulamaları AWS’ye taşıyacak.

 

2025’te Araçlara Yapay Zekâ Ekleniyor

Tüm bu gelişmelere ek olarak açıklamada dikkat çeken farklı bir detay var. Amazon’un yapay zekâ asistanı olan Alexa, 2025’te Hyundai’nin yeni nesil araçlarına entegre edilecek. Böylece Hyundai sürücüleri, Alexa’dan podcast, müzik veya sesli kitap çalmasını isteyebilecek. Aynı zamanda sürücüler hava durumu, güncel trafik güncellemeleri gibi birçok raporu alabilecekler.

 

Amazon üst yöneticisi olan Andy Jassy ise Hyundai markasının yenilikçi bir firma olduğunu belirtti. Yapılan ortaklık sayesinde müşteriler kolayca çevrimiçi araç satın alabilecek. Bunlara ek olarak Amazon, alışveriş, eğlence ve diğer takvim kontrolleri için Alexa’yı kullanmayı kolaylaştırmaya başlayacak. Böylece hem Amazon hem de Hyundai, online ortamda araç satın almayı daha kolay hale getirecek.

 

Amazon’da Araç Satışı Ne Zaman Başlıyor?

Amazon’da araç satışı gelecek sene ile kullanılabilir olacak. Müşteriler uygulamada normal bir ürün satın alıyormuş gibi araç satın alabilecek. Ardından Hyundai şubelerinden teslim alabilecek. Adresine gelmesini isteyen müşterilere belirtilen adrese araç teslimi yapılacak. Ancak şunu belirtmekte varda var; Amazon, araç satışı için aracı bir internet sitesi olacak. Yani Amazon, kendi adına araç satın almayacak. Satıcı olarak doğrudan online bir otomobil bayisi haline gelecek. Kullanıcılar satın aldıkları otomobil için, ekstra parça veya aksesuar alımını Amazon sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

 

Amazon Hangi Ülkelerde Araç Satışı Yapacak?

Amazon, araç satışlarını ilk aşamada ABD’de yapacak. Diğer ülkelere ne zaman geleceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor. Amazon, deneme sürecini ilk olarak ABD’de yapabilir. Ardından satışlar başarılı olursa diğer ülkelere de yavaş yavaş gelebilir. Böylece müşteriler birçok ülkeden çeşitli ödeme ve finansman tercihleriyle Hyundai araçlarını satın alabilir. Amazon şirketi, dijital dönüşümünü hızlandırarak önemli bir kar oranına yükselebilir.

 

Genel olarak Hyundai ve Amazon bu durumda önemli bir adım attı diyebiliriz. Amazon, çevrim içi araç satın alma kolaylığını artırarak Hyundai araç satışlarını artıracak gibi görünüyor. Hatta ileri zamanlarda sadece Hyundai değil, birçok popüler araç markasını online üzerinden ödeme kolaylığına ulaştırabilir. Üstelik Hyundai, Alexa yapay zekâsı sayesinde yeni nesil araçlarını daha kullanılabilir hale getirecek.