Telefon Akıllı Telefonlar İçin Video Edit Programları

Akıllı Telefonlar İçin Video Edit Programları

Akıllı telefonlar üzerinden kullanılan video edit programları, kişilerin işini kolaylaştırıyor. Yazımızda akıllı telefonlar için video edit programlarından bahsedeceğiz. 13-06-2023

Video düzenleme uygulamaları, günümüzde masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan akıllı telefonlardan da erişilebilir durumda. Akıllı telefonlar üzerinden çok daha pratik bir şekilde kullanılan video edit programları, özellikle sosyal medya üzerinden iş yapan kişilerin işini kolaylaştırıyor. Bunun yanında grafik tasarım, montaj ve kurgu işiyle haşir neşir olan kişilerin de imdadına yetişiyor. Basit tasarımlar yönünden iş gören ve kısa sürede hayat kurtaran video edit programının farklı çeşitleri var. En iyi olanlarını birlikte inceleyelim.

 

Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush, isminden de anlayabileceğimiz gibi Adobe şirketi öncülüğünde üretilen yazılımlardan bir tanesi. Bu yazılım genellikle büyük işlerde kullanılması sebebiyle bilgisayarlarda daha çok tercih ediliyor. Özellikle YouTuber’lar uygulama üzerinden işlerini oldukça akıcı bir şekilde yürütüyor. Bunun yanı sıra hem iOS hem de Android için uygun olan mobil sürümü de mevcut. Siz de telefonunuza Adobe Premiere Rush’ı indirerek incelemeye başlayabilirsiniz. Uygulamanın ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki ayrı sürümü mevcut. Ücretli plana geçtiğinizde daha çok alternatif ve seçenek sizleri bekliyor. 

 

FilmoraGo 

Cihazınızın hafızasındaki herhangi bir videoyu kullanarak kusursuz kompozisyonlar oluşturmak ister misiniz? Cevabınız evet ise FilmoraGo tam size göre. Video edit programı özelinde dikkat çeken uygulama kapsamında videonun yanı sıra projelerinize fotoğraf da eklemeniz mümkün. 

 

Bu uygulama, ekranın her tarafına geçişler ve müzik parçaları eklemenin yan sıra görsel temalar uygulamak adına da ihtiyaç duyabileceğiniz tüm araçları size sağlar. FilmoraGo ücretsiz olsa da fligransız extra efektleri kullanabilmek için belli bir miktarda ödeme yapmanız gerekiyor. 

 

Quick App

Video düzenleme uygulamaları arasında öne çıkan yazılımlardan bir tanesi de Quick App. Mobil cihazlarda basit kurgular gerçekleştirmek isteyenlerin imdadına yetişen uygulama, kolay kullanımla birlikte müzikli ve fotoğraflı videolar yapmak için kullanıcılara önemli bir artı sağlıyor. Siz de EasyCep güvencesiyle yenilenmiş olan telefon ve tabletlerinize bu uygulamayı indirerek videolarınızı kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

 

iMovie

iOS video düzenleme uygulamaları dediğinizde karşınıza çıkacak seçeneklerden bir tanesi şüphesiz iMovie olacak. Dünya çapında son derece popüler olan bu uygulama ile Apple kullanıcıları profesyonel şekilde video düzenleme yapabiliyor. Ayrıca 4K çözünürlüğünde fragmanlar ve filmler de hazırlayabiliyor. 

 

Tamamen ücretsiz bir şekilde sizlere sunulan iMovie, yeşil ekran teknolojisi ile tam bir uyum içerisinde çalışıyor. Üstelik uygulama kapsamında çapraz platform desteği de mevcut. Böylece kullanıcılar yaptıkları çalışmaları son derece kolay ve pratik olarak paylaşabiliyor.

 

VivaCut

Android video edit uygulamaları dediğinizde karşınıza çıkacak ilk yazılım VivaCut olacaktır. Yeşil ekran efekti de mevcut olan VivaCut sayesinde istediğiniz tarzda ve zevkinize uygun içerikler oluşturmanız mümkün. Böylece arka planınızda dilediğiniz görseli ve içeriği kullanabilirsiniz.

 

Ayrıca video içerisinde de profesyonel geçişler yapabilmeniz için kullanılan çeşitli araçlar vardır. Bunlar sayesinde kusursuz geçişler üretebilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz müziği ve filtreleri video içerisinde kullanabileceğinizi de unutmamak gerekir. VivaCut’ın ücretsiz ve ücretli olarak iki seçeneği bulunur. Ücretli sürüm kapsamında aylık ya da yıllık üyelikleri inceleyebilirsiniz. 

 

Motion Ninja

Kullanıcılara benzersiz alternatifler sunan video düzenleme programları arasında Motion Ninja öne çıkıyor. Tamamen sezgisel bir düzenleme çubuğu ile akıllı telefonunuzun galerisine aktarabileceğiniz şaşırtıcı sonuçlar elde etmeniz sadece birkaç dakikanızı alır. Uygulama içerisinde düzenlemek istediğiniz videoyu seçtikten sonra harika efektler, metinler eklemek için düzenleme ekranına gitmeniz gerek. Kişisel bir dokunuş katmak için de her kayda göre ayarlayabileceğiniz tonlarca değişik stil arasından seçim yapabilirsiniz. İşinizi bitirdiğinizde tek yapmanız gereken, telefonunuzun galerisine depolayarak dilediğiniz kişiyle paylaşmak için içeriği dışarı aktarmak olacak. Bir dereceye kadar ücretsiz kullanım imkânı veren uygulama, daha gelişmiş özelliklerde belirli ücrete tabidir. 

 

PicPlayPost

Slayt gösterileri ve video kolajları oluşturmak isteyenlere yönelik bir yazılım olan PicPlayPost, video edit programı olarak akla ilk gelenler arasında. Tek kareye birden fazla fotoğraf sıkıştırmanıza izin veren uygulamada kolajların yapımı son derece kolay. Sadece hazır şablonları kullanmanız yeterli olacaktır. 

 

Ücretsiz uygulamalardan olan PicPlayPost, ünlü isimlerin de tercih ettiği programlardan bir tanesi. Uygulama içerisinde çerçeve, ekran boyutu ve arka plan seçenekleri de mevcut. “Sosyal medyada fotoğraf paylaşmadan yapamıyorum,” diyorsanız PicPlayPost’un tam size göre bir uygulama olduğunu belirtmemiz gerek. 

 

Horizon Camera

Ücretsiz ve kullanışlı video edit programı kapsamında inceleyebileceğimiz bir yazılım da Horizon Camera. Uygulamanın kullanıcılara sağladığı en büyük özellik, akıllı telefon ya da tableti nasıl tutarsanız tutun daima düz ve yatay açıyla fotoğraf çekiyor olması. Aynı zamanda video çekerken fotoğraf çekme fırsatı da sunuyor. Hem önden hem de arkadan kamera desteği veren uygulama, ortaya son derece yaratıcı ve kusursuz fotoğraflar çıkarmanızı kolaylaştırıyor. 

 

Standart kamera uygulamasına nazaran daha gelişmiş özellikleri barındıran Horizon Camera, oluşturduğunuz video ve fotoğrafları cihaz belleği yerine SD karta kaydetme opsiyonu da sunuyor. Daha gelişmiş özelliklerinden faydalanmak isterseniz uygulamanın premium sürümü de ilgi görüyor. 

 

Video Shop Editor

Cihazınızda bulunan ya da kameranızla çekebileceğiniz ve kayıtları düzenleyebileceğiniz video düzenleme uygulamaları içerisinde Video Shop Editor dikkat çekiyor. Bu uygulama sayesinde çektiğiniz videonun herhangi bir parametresini kesip düzenlemeniz mümkün. Üstelik daha detaylı bir montaj oluşturmak için baş yapıtınızı çeşitli kliplere de bölebilirsiniz. Tek bir eser yaratmak adına farklı kaynakları birleştirebilir, filtre ya da metin ekleyebilirsiniz. Ücretsiz olan uygulamanın premium sürümü de mevcuttur. 

 

InShot Video Editor 

Video edit programı dendiğinde akla ilk gelen uygulamalardan bir tanesi şüphesiz InShot Video Editor. Oldukça basit bir kullanım sağlayan uygulama sayesinde tüm videolar kısa sürede düzenlenerek hazır hâle getiriliyor. 

 

InShot içerisinde video kırpma, videonun saniyeleri arasında değişiklik yapma ve sesleri düzenleme işlemleri çok kolaydır. Üstelik uygulama kapsamındaki efektleri ve filtreleri de unutmamak gerek. Bu özellikler sayesinde fotoğraf ve videoları daha eğlenceli hâle getirebilirsiniz. InShot Video Editor ücretsiz bir uygulama olup daha fazla seçenekten yararlanmak için premium sürüm öneriyor. Siz de en güzel videoları yaratmak için bu uygulamayı şimdi indirebilir, EasyCep’in yenilenmiş tablet ve telefonları üzerinden kolayca kullanım sağlayabilirsiniz.

 

CapCut 

Mobil video düzenleme uygulamaları arasında en çok tercih edilen bir yazılım örneği de CapCut. Ücretsiz olarak kaliteli videolar oluşturabileceğiniz bu uygulama oldukça basit bir arayüze sahip. Dolayısıyla istediğiniz gibi videonun hızını değiştirebilir, videoyu kesebilir ya da geri alabilirsiniz. Kullanıcılara güzellik efektleri ve gelişmiş filtreler sunan uygulama sayesinde eşsiz içerikler üretebilirsiniz. Ayrıca dosyalar üzerinde dilediğiniz gibi renk ayarları yapmanız da mümkün. CapCut’ın ücretsiz sürümü pek çok özelliği barındırsa da premium’a yükselttiğinizde daha kapsamlı efektlerin kilidini açabilirsiniz. 

 

YouCut

İhtiyacınız olan tüm temel özelliklere sahip video edit programlarından bir tanesi de YouCut. Uygulama sayesinde videolarınızın hızını kontrol edip ayarlayabilir, yüksek çözünürlüklerini kaybetmeden sıkıştırabilirsiniz. Ayrıca videoları depolama alanınıza göre düşük ya da yüksek kalitede kaydedebilirsiniz fakat bazı özelliklerin kilidini açmak için premium’a geçmeniz gerekebilir.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/netflix-sifre-paylasim-yasagi-sifre-paylasmak-ucretli-mi-226 linkinden ulaşabilirsiniz.