Teknoloji AirPods Kullanıcılarının Muhtemelen Bilmediği Kurtarıcı Özellikler!

AirPods Kullanıcılarının Muhtemelen Bilmediği Kurtarıcı Özellikler!

Apple, AirPods kullanıcıların işine yarayacak bilgilendirici bir içerik paylaştı. Videoda kullanıcıların AirPods’lar hakkında bilmediği bazı kullanışlı özellikler mevcut... 15-04-2024

Apple, AirPods kullanıcıların işine yarayacak bilgilendirici bir içerik paylaştı. Üstelik videoda kullanıcıların AirPods’lar hakkında bilmediği bazı kullanışlı özelliklere yer verildi. İşte detaylar…

 

Apple’ın AirPods ürünleri, artık günümüzün en fazla tercih edilen ürünleri haline geldi. Sağladığı ses ve gürültü önleme özelliği sayesinde kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Tüm bunların dışında AirPods cihazlarında herkesin bilmediği bazı özellikler var. Ancak bu özelliklerin kullanılmadığını düşünen Apple, yakın zamanda YouTube kanalında yeni içerik yayınladı. Video içerisinde kullanıcıların yararlanabileceği 5 yeni özellik tanıtıldı.

 

Apple’a Göre En İyi 5 AirPods Özelliği

Apple, yaklaşık 4 dakika boyunca sürdürdüğü içeriğinde, özelliklerin hepsine tam olarak değinmiş. Aynı zamanda nasıl kullanılacağı konusunda anlatım yapmış. Bu özelliklerden bazıları şu şekilde:

 

  • Siri ile bildirimleri dinleme özelliği, Siri’nin size bildirim okumasını sağlayan ve böylece telefona bakma ihtiyacını kaldıran bir özellik diyebiliriz. Kullanmak için ise ‘Ayarlar’, ‘Bildirimler’ kısmından, ‘Bildirimleri Seslendir’ özelliğini aktif etmek gerekiyor.

 

  • Arka plan sesi özelliği, dikkat dağıtan şeylerden kaçınmak için mükemmel bir özellik. Yani AirPods üzerinden arka plan sesleri dinlenebilir. Kullanmak için ise ‘Ayarlar’, ‘Erişilebilirlik’ ve sonrasında ‘Ses/Görsel’ ayarlarından arka plan sesleri açılabilir. Bu kısımda okyanus, yağmur gibi çeşitli ses seçeneklerde mevcut.

 

  • Ses paylaşma özelliği ile bir arkadaşınızla ses paylaşabilirsiniz. Kullanmak için, ‘Denetim Merkezi’ kısmından sağ üst alanda yer alan AirPods simgesine basın. Ardından ‘Ses Paylaşma’ kısmına tıklayarak kullanabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra cihazınız, devamında yapmanız gerekenleri sizlere gösterecek.

 

  • Canlı dinleme özelliği, iPad veya iPhone’unuzun mikrofon görevi görmesini sağlıyor. Bu cihazlar, sesleri kulaklıklara iletebilir. Üstelik cihaz başka bir noktadayken bile dinlenebilir. Kullanmak için, ‘Ayarlar’, ‘Denetim Merkezi’ kısmından ‘İşitme’ aracını ekleyin. Ardından ‘Denetim Merkezi’ bölümünden işitme simgesini tercih ederek ‘Canlı Dinleme’ kısmına dokunun.

 

  • AirPods isim değiştirme özelliği için, ‘Ayarlar’ kısmından AirPods’unuzu seçin ve isim kısmından cihazınıza istediğiniz ismi verin.

 

En İyi 5 AirPods Özelliği Hangi AirPods Modellerinde Var?

Tüm bu özellikler çoğu AirPods modellerinde yer alıyor. Sadece birinci nesil AirPods modellerinde, Siri’yle bildirimleri seslendirme özelliği bulunmuyor. Bunun dışında tabii ki AirPods’ların yapabilecekleri bunlarla sınırlı değil. İOS 17 ile Pro modeline adaptif sesten konuşma tanımlama gibi çeşitli yenilikler gelmiş durumda. Apple’ın yukarıda belirttiği tüm özellikler ise tamamen AirPods sahipleri için diyebiliriz.

 

Sonuç olarak cihazların kullanımı yaygın olabilse de bazı bilinmeyen özellikler olabiliyor. Piyasada en iyisi olan Apple, AirPods ürünlerinin ses kalitesinin yanı sıra kullanım kolaylığı açısından avantaj sağladığını belirtiyor. Bu ürün kısa sürede dünya çapında büyük bir başarı sağladı. Ancak bu kadar popüler olan bu ürüne karşı bilinmeyen hala birçok şey var.