Teknoloji Adobe, Photoshop için Yenilikçi Yapay Zekâ Özellikleri Tanıttı!

Adobe, Photoshop için Yenilikçi Yapay Zekâ Özellikleri Tanıttı!

Adobe, Photoshop uygulamasına yeni yapay zekâ özelliklerini entegre ediyor! İşte detaylar... 24-04-2024

Adobe, Photoshop uygulamasına yeni yapay zekâ özelliklerini entegre ediyor! Kullanıcıların işine yarayacak bu avantajlı özellikler ise yılın sonlarına doğru herkes için sunulacak. İşte detaylar…

 

Adobe, geçtiğimiz yıl içerisinde popüler bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan Photoshop’a üretken yapay zekayı getirerek önemli bir adım atmıştı. Şimdi ise tasarımcıların işine yarayacak daha fazla yapay zekâ aracını Photoshop’a getirmek için kolları sıvadı. Firmanın yeni Firefly Image 3 modelinden güç alan özellikler henüz beta olarak kullanıma sunuldu. Tam olarak kullanım ise senenin sonlarına doğru başlayacak. Bunun yanı sıra üçüncü nesil Firefly, birçok yeniliği uygulamaya getirecek.

 

Adobe Firefly Image 3 Yapay Zekâ Modelini Çıkarıyor

Teknolojinin önemli bir dalı haline gelen yapay zekâ, son zamanlarda ciddi gelişmelerle öne çıkmaya başladı. Bu sebeple bazı büyük şirketlerin gözü bu alana kaydı. Adobe ise bu firmalar arasına katılarak Photoshop üzerinde önemli bir ilerleme kaydetti. Yeni duyurduğu Firefly Image 3 modeli ise daha yüksek çözünürlükte görüntüler sunuyor. Aynı zamanda kullanıcı istemlerini daha iyi anlayarak geliştirilmiş detaylar sağlama vaadi mevcut.

 

Adobe Firefly Image 3 Test Edilmeye Başlandı

Bilindiği üzere 2023 Ekim ayında tanıtılan Firefly Image 2 modelinin ardından çıkan Image 3, eski modele kıyasla daha iyi sonuçlar elde ediyor. Üstelik OpenAI ve Midjourney tarafından geliştirilen DALL-E modelleri ile kıyaslandığı zaman güçlü bir rakip konumuna yerleşiyor diyebiliriz. Bunun dışında Adobe, Firefly Image 3 destekli resim oluşturma özelliğini Photoshop üzerinde test etmeye başladı. Henüz beta kullanıcıları için sunulan bu güncelleme ise yıl sonuna doğru herkes için yayınlanmaya başlanacak. Fakat bunun için net bir tarih bulunmuyor.

 

Adobe Firefly Image 3 Özellikleri

Firefly, ‘’Metinden Görsele’’ veya ‘’Görsel Oluştur’’ gibi basit komutlarla kullanıcıların görsel oluşturmasına imkân sağlıyor. Böylece kullanıcılar, hayal ettiği görseli gerçeğe dönüştürebiliyor. Uygulamanın en dikkat çekici özelliği ise ‘’Referans Görsel’’ olabilir. Kullanıcılar yapay zekanın referans alacağı bir görüntüyü uygulamaya yüklüyor. Ardından araç bu görüntüden ilham alarak benzer renk ve stillere sahip sonuçlar oluşturuyor. Böylece ekstra komutlara ihtiyaç duymadan referans görseller ile yapay zekâ kullanılıyor.

 

Yeni gelen özelliklerden bir diğeri ise arka plan oluşturma oldu. Kullanıcılar görsellerin arka planını değiştirerek yenileyebilir. Özellikle ürün tanıtımı anlamında oldukça yararlı olduğu söylenebilir. Üstelik ‘’Ayrıntıları İyileştir’’ isimli bir özellik, görsel kalitesi ve detaylarını yapay zekâ yolu ile iyileştirebiliyor. Bu özellik, ürün tanıtımı konusunda oldukça yararlı olabilir. Aynı zamanda ‘’Ayrıntıları İyileştir’’ isimli bir özellik ise görsel detaylarını ve kalitesini yapay zekâ desteği ile iyileştiriyor.

 

Adobe Firefly Image 3 Nasıl Kullanılır?

Adobe, Firefly için aylık olarak 79,61 TL talep ediyor. Senelik olarak ise 794,47 TL bir ücret istiyor. Aynı zamanda bu üyelik kapsamında her ay 100 adet fotoğraf oluşturmaya olanak sağlıyor. Fakat her ay 25 fotoğraf imkânı sağlayan ücretsiz bir seçenek olduğunu belirtmek gerekiyor. Denemek isteyen kullanıcılar herhangi bir ücret ödemeden deneme yapabilir. Bunun için Adobe hesabınıza giriş yapmak ve üyelik kaydı oluşturmak yeterli olacak.