Telefon 9500 TL Altında En İyi Akıllı Telefonlar!

9500 TL Altında En İyi Akıllı Telefonlar!

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon uygulaması resmî gazete ile kesinleşti. Vergisiz telefon indiriminden yararlanılacak en iyi telefon modelleri ve güncel fiyatları sizler için sıraladık... 26-10-2023

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon uygulaması resmî gazete ile kesinleşti. Desteğin ne zaman başlayacağı, şartları ve tüm detayları belli oldu.

 

Devlet, üniversite okuyan öğrencilere destek amacıyla 9,500 TL’ye kadar olan akıllı telefon ve bilgisayarlardan vergi almayacak. Söz konusu olan bu gelişme yürürlüğe giriyor. Tarih olarak ise 1 Kasım 2023 olacak. Vergisiz telefon ve bilgisayar alımı için öğrenci desteği gündeme kalmaya devam ediyor.

 

Teknoloji dünyasında yapılan ÖTV indirimleri büyük bir ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması sonrasında 9500 TL altındaki teknolojik cihazlar için ÖTV indirim müjdesi geldi ve bu durum özellikle ekonomik sorunlar yaşayan öğrenciler ve aileleri için büyük bir fırsat olacaktır. Açıklanan bu modeller özellikle üniversite öğrencilerini hedef alıyor. Bu indirimle birlikte, eğitim hayatına katkı sağlayacak teknolojik cihaz erişiminde önemli bir kolaylık oluşturacaktır. Öğrencilerin bu tarz bir avantajdan yararlanmaları için ürünleri detaylı bir şekilde araştırarak ihtiyaca en uygun modeli tercih etmeleri büyük bir önem taşıyor.

 

Vergi Muafiyeti için Gereken Şartlar Neler?

Üniversite öğrencileri için vergisiz akıllı telefon kanunun detayları belirlendi. Destek kapsamında aranan ilk şart öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Bununla beraber 26 yaşından gün almamış olmak ve açık öğretim öğrencisi olmamak gerekiyor. Destek kapsamında alınan şartlar ise, fiyatın 9.500 TL’yi geçmemesi ve ürünün tamamen sıfır olmasıdır. Tüm bu koşulları sağlayan üniversite öğrencileri, önümüzdeki günlerde vergisiz bilgisayar ve telefon uygulamasından yararlanabilecektir.

 

ÖTV indirimi, teknoloji sektöründe öğrencilere olumlu katkılar sağlayacağını ön görüyor. Özellikle ekonomik zorluklarla boğuşan öğrenciler açısından bu indirim, eğitim hayatına olumlu bir katkı sağlayabilir. Eğitimde fırsat eşitliği için atılan bu adım ile toplum genelinde olumlu yansımalar yapılabilir.

 

9500 TL Altında Olan En İyi Akıllı Telefon Modelleri Hangileri?

Genel olarak 9500 TL bandında alınacak çokça seçenek bulunmuyor. Yine de tercih edilecek onlarca farklı cihaz var. Fakat belirli bir kullanım standardı isteniyorsa seçenekler daralıyor. Bu sebeple düzenleme kapsamında vergisiz telefon indiriminden yararlanılacak en iyi telefon modelleri ve güncel fiyatları şu şekildedir:

 

  • -Samsung Galaxy A24, fiyatı 8.199 TL’den başlıyor.
  • -Redmi Note 12S, fiyatı 7,993 TL’den başlıyor.
  • -General Mobile GM 24 Pro fiyatı 9.163 TL’den başlıyor.
  • -Realme C55 fiyatı, 7,549 TL’den başlıyor.
  • -Huawei P40 Lite fiyatı, 6,999 TL’den başlıyor.
  • -Vivo Y35 8,571 TL ve Y36 modelinin fiyatı tam olarak 9,450 TL’den başlıyor.
  • -Oppo A91 5,517 TL ve A54 modelinin fiyatı 6,235 TL’den başlıyor.
  • -Poco M5 fiyatı 8,499 TL’den başlıyor.

 

Bu listede bulunan telefonların bazıları Türkiye’de üretilerek montajlanıyor. Böylece hem yerli üretime katkı sağlanırken vergi avantajlarından faydalanılabilir. Örnek olarak Xiaomi, Vivo, General Mobile ve Oppo gibi markaların Türkiye’de üretimi ve montaj yapıldığı biliniyor. Öğrenciler bütçe ve ihtiyaçlarına göre fiyatı 9500 TL’ye kadar olan uygun telefon modelini tercih edebilir.