Telefon 2024 Öğrenciler İçin İnternet Desteği Bitti Mi?

2024 Öğrenciler İçin İnternet Desteği Bitti Mi?

Öğrenciler için internet desteği devam ediyor mu? Telefon ve tablet başvuruları nasıl yapılıyor? İşte detaylar... 02-02-2024

Cumhurbaşkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen kararda tüm yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği veriliyor. 2023 yılında verilen bu karar sonlandı mı? Öğrenciler için internet desteği devam ediyor mu? İşte detaylar…

 

2023 senesi Eylül ayı ile birlikte, öğrenciler için birçok yeni destek haberi duyurulmuştu. Belirtilen projede öğrencilere 12 ay boyunca aylık 10 GB internet desteği verilecek. Öğrenciler gereken başvuru koşullarını sağladıktan sonra internet desteğinden yararlanmaya başladılar. Fakat internet desteği için gereken başvurular artık kapandı.

 

2024 Öğrenci İnternet Desteği Sonlandı mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı web sitesi gsbbiz.gsb.gov.tr adresinden ‘’İnternet Desteği Başvuru’’ seçeneğine tıklanıldığı zaman ‘’İnternet destek kampanya başvuru süreci dolmuştur’’ ibaresi bulunuyor. Yani öğrenciler için verilen internet desteği başvuruları güncel olarak sonlandı diyebiliriz.

 

Telefon ve Tablet Desteği Başvuruları Devam Ediyor mu?

İnternet desteği başvuruları sonlandı ancak telefon ve tablet desteği için başvurular hala devam ediyor. Başvurabilmek için bazı şartların tamamlanması gerekiyor. Bu şartları şu şekilde özetleyebiliriz:

 

  • -Satın alma gününden itibaren 26 yaşından gün almamış olmak.
  • -Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • -Teknolojik cihaz desteğinden masaüstü veya dizüstü tablet, bilgisayar veya mobil telefon cihazlarından satın almak suretiyle yararlanmak.
  • -Açık öğretim programları dışında bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak.
  • -Elektronik cihaz desteği, yurt dışından alınan cihazlar için geçerli değildir.
  • -İkinci el cihazlarda elektronik cihaz desteği verilmez.
  • -Satın alınan mobil telefonların en az iki sene ile sadece destekten yararlanan kişiler tarafından kullanılması gerekir.
  • -Telefon cihazı için kullanılan telefon hattının satın alan öğrenciye ait olması gerekir.

 

Telefon ve Tablet Desteğine Nasıl Başvurulur?

Başvuruların öğrenci tarafından GSBBiz uygulaması üzerinden veya gsbbiz.gsb.gov.tr üzerinden yapılması gerekiyor. Başvuru sürecinde ise öğrenciler bilgilerini sisteme girmelidir. Başvuru şartlarının sağlanmaması durumunda r sistem üzerinden nedeni belirtilir ve reddedilir. Başvurunun kabulü durumunda sistem üzerinden Bakanlık tarafından hesaplanan cihaz desteği tutarı, öğrencinin bildirdiği IBAN numarasına aktarılır. IBAN numarası yanlış verilirse sorumluluk öğrencilere ait olacaktır. Bu sebeple mutlaka IBAN numarasını doğru bir şekilde girilmesi önemlidir. Bunun dışında satın alınacak teknolojik cihaz için sadece 1 defa başvuru yapılabilmekte.