Telefon 2023’te En Çok Satan Akıllı Telefonlar

2023’te En Çok Satan Akıllı Telefonlar

2023’ün ikinci çeyreğinde en fazla satılan akıllı telefonlar belli oldu. Apple ise bu sıralamada öne çıktı. İşte detaylar... 16-10-2023

2023 senesiyle akıllı telefon pazarındaki rekabet hızlı bir şekilde sürüyor. Markalar ise her ay yeni bir model ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. En son yayınlanan raporda ise en fazla satılan akıllı telefonlar öne çıktı. Counterpoint verileri göz önüne alındığında 2023’ün ikinci çeyreğiyle en fazla satılan telefon markası Apple oldu. Modeller arasında ise iPhone 14, en fazla satılan akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Üçüncü ve dördüncü sırada ise iPhone 14 Pro ve iPhone 13 modeli bulunuyor. Söz konusu olan bu modeller, 2023’ün ilk çeyreğinde de aynı sırada yer alıyordu.

 

2023 Yılında Hangi Telefon Alınır?

Genel olarak 2023 senesiyle en fazla satılan telefon markaları arasında Apple ve Samsung yer alıyor. Diğer telefon markaları, farklı modellerle rekabeti devam ettirse de Apple’dan sonra en fazla satılan marka Samsung diyebiliriz. Bu sebeple 2023 senesiyle tercih edebileceğiniz modelleri hem Apple hem de Samsung cihazları arasından seçebilirsiniz. Ancak Apple markası, Samsung modellerine kıyasla daha pahalı kategoride yer alıyor. Bu sebeple uygun fiyatlı akıllı telefon arıyorsanız, Samsung telefonları tercih edebilirsiniz. Samsung, farklı seviyelerdeki cihazlarıyla farklı kullanıcı kesimlerine hitap etmeyi başarıyor.

 

2023 En İyi Telefon Hangisi?

Counterpoint 2023 ikinci çeyreğinde en fazla satılan akıllı telefon modellerini paylaştı. Teknoloji dünyasının dinamik yapısıyla birlikte bu sıralamalar her an değişebilir. Aynı zamanda ülkelere göre değişen telefon satışları farklılık gösterebiliyor. Ancak genel olarak baktığımızda 2023’ün ilk yarısında en fazla satılan telefonu iPhone 14 Pro Max oldu. Bununla beraber ikinci çeyreğinde de yine iPhone 14 cihazları yer alıyor. iPhone 14 Pro Max modeli, kaza algılama desteği, uydu bağlantısı, dinamik ada gibi yeniliklerle tüketicilerin bir numaralı tercihi olmayı başardı. Bunun bir altında olan iPhone 13 ise 33,7 milyon satış rakamıyla, geçen senenin en fazla satılan akıllı telefon modeli olmuştu.

 

En Çok Tutulan Cep Telefonu Hangisi?

En çok tutulan cep telefonu modellerine bakarsak bu durum değişkenlik gösterebiliyor. Ancak genelinde iPhone’un son modellerinin öne çıktığını görebiliriz. Bununla birlikte Samsung Galaxy A14 modeli toplamda 12,4 milyon satış adediyle birlikte 2023 senesinin en fazla satılan beşinci cihazı olmayı başardı. Hatta Galaxy S23 Ultra modeli ise 9,6 milyon satış adediyle öne çıkıyor. Devamında öne çıkan modeller arasında ise Galaxy A14 5G, A54 5G ve A34 5G modeli yer alıyor. Yani son dönemde en fazla satılan telefonlar arasında Apple’dan sonra Samsung Galaxy serisi yer alıyor.

 

Türkiye’de En Çok Hangi Telefon Satılıyor?

Türkiye’de en çok satılan telefon modelleri, dünya genelinde de oldukça yüksek bir pazar payına sahiptir. Bu duruma göre listenin başında yine Samsung ve iPhone modelleri bulunuyor. Özellikle Türkiye’de iPhone 13 serisi (iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max)  oldukça yüksek bir satış potansiyeline ulaşmış durumdadır. Fakat Samsung modelleri de yine en fazla tercih edilen telefon markaları arasında yer alıyor. Bunun ardından ise Xiaomi ve Oppo modelleri öne çıkıyor. İddialara göre Türkiye’de Samsung kullanan 60,6 milyon birey mevcuttur. Apple ise 58 milyon tüketicinin tercihi olmuştur diyebiliriz. Xiaomi, Oppo ve Vivo markalarının da hatırı sayılır bir kullanıcısı mevcuttur. Diğer markaların ise satış potansiyeli 82,3 milyon olarak açıklandı.

 

Genele baktığımız zaman hem Türkiye’de hem de dünya çapında en fazla satılan akıllı telefon modelleri, Apple ve Samsung markasından çıkıyor. Ancak bu denge her an değişebilir diyebiliriz.