Telefon 2023 En İyi Telefon Modelleri: Yeni iPhone Serisiyle Rekabet Ediyor!

2023 En İyi Telefon Modelleri: Yeni iPhone Serisiyle Rekabet Ediyor!

Teknoloji devi Apple, çok yakında iPhone 15 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni iPhone 15 serisi öncesinde 2023 yılının en iyi telefon modellerini sıraladık. Birçok marka, iPhone ile rekabet ediyor... 12-09-2023

Teknoloji devi Apple, çok yakında iPhone 15 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni iPhone 15 serisiyle birlikte 2023’ün favori telefon modelleri de öne çıkıyor. iPhone’lar ile rekabet eden en iyi telefon modellerini sıraladık…

 

Senenin sonunda gelen iPhone 15 serisi en çok beklenen telefon modelleri arasında yer alıyor. Ancak sene boyunca iPhone’lar ile yarışan diğer telefon markalarını göz ardı etmemek gerekiyor. Her bir model ise kendi içerisinde çeşitli özelliklere sahip. Hatta bazı modeller iPhone serilerine göre daha fazla ilgi topladı ve satış rekorları kırdı.

 

Samsung Galaxy S23 Serisiyle Yeni Yıl Heyecanı Başladı

Samsung’un döneme damga vuran telefon modelleri arasında Galaxy S23 ve Ultra modeli yer alıyor. Samsung, 1 Şubat tarihiyle gerçekleştirdiği etkinliğinde yeni Galaxy S23 serisini çıkarmıştı. 2023 başlarında çıkan model, S22 modeline benziyor. S23, S23+ ve S23 Ultra olarak üç farklı modelde satışa sunuldu ve ardından telefon çok beğenildi. S23 kamerasında eski modele göre bazı farklılıklar bulunuyor. Bu sebeple Android kullanıcıları açısından 2023’ün en iyi telefon modellerinden birisi olmaya aday gösterildi.

 

Heyecan Dorukta: Samsung Galaxy Fold 5 ve Galaxy Flip 5

Samsung’un en beğenilen Galaxy Flip 5 ve Galaxy Fold 5 modeli, katlanabilir telefon akımı devam ettiriyor. Her iki telefon, kendi arasında özgün tasarımlara sahiptir. Üstelik çıktığı ilk zamanlarda satış rekoru kırdı. Bilindiği üzere Samsung, katlanabilir telefon modelleri arasında öncü isimlerden birisi olmayı başardı. Bununla beraber her iki modelinde olumlu eleştiriler alarak iPhone modelleriyle yarışa girdi diyebiliriz. Hatta Samsung, telefon tanıtımlarıyla birlikte yeni akıllı saati Samsung Galaxy Watch 6 modelini de tanıtmıştı.

 

Huawei P60 Pro ile Büyük Atılım

Huawei’in etkileyici yapımlarından birisi olan P60 Pro, özellikle kamera performansıyla dikkat çekiyor. Hatta DXOMARK listesinde 156 puan alarak dünyanın en iyi kamerasında sahip mobil cihaz olmayı başardı. Sadece kamera özellikleri değil kaliteli ekranı, güçlü donanımı ve tasarımıyla tam puan alıyor. Telefon, 6,67 inç ekran büyüklüğünde ve LTPO OLED ekran bulunduruyor. Yani üst seviye ekranında bir şeyler izlemek oldukça keyifli olabilir.

 

Katlanabilir Telefonlar Çeşitlendi: Huawei Mate X3

Samsung modellerinden sonrasında kendi katlanabilir telefonunu üreten Huawei, Mate X3 modeliyle karşımıza çıkıyor. Fiyat etiketi yüksek olsa da performans açısından 2023’e damga vurdu diyebiliriz. Kamerasına gelecek olursak oldukça dikkat çekici çünkü 50 MP + 13 MP + 13 MP kamera özelliğine sahiptir. Buna ek olarak 12 GB ram ile 120 Hz yenileme hızıyla birlikte tüm donanım özellikleri yüksek seviyededir. Bu nedenle 2023’ün en gözde modelleri arasına girmeyi başardı.

 

2023 En İyi Android Telefonlardan Birisi: Xiaomi 13 Serisi

Xiaomi, 2023 senesinin ilk aylarında en iyi Android telefonunu çıkardı. Xiaomi 13 serisi, 13 ve 13 Pro olarak iki farklı modelde karşımıza çıkıyor. Çıkışından sonra önemli bir ivme yakalamayı başardı. Bu başarıyı, yüksek performansına bağlayabiliriz. Xiaomi 13, 6.36 inç ve 2400x1080 piksel çözünürlüğünde üretildi. FHD + AMOLED bir ekrana sahip ve 120 Hz yenilenme hızının yanı sıra Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu nedenle 2023’e damga vuran telefon modelleri arasında diyebiliriz.

 

Genel olarak 2023’e damga vuran telefonları bu şekilde özetleyebiliriz. Bunun yanı sıra listeye dahil olan son telefon, iPhone 15 serisi olacak. Çünkü Apple, yeni iPhone 15 serisiyle farklı yeni özellikler, yeni telefon renkleri ve İOS güncellemesi sunuyor. Yani iPhone 15 modelleri, daha çıkmadan tüm ilgiyi topladı. Bu nedenle 2023’e damga vuran telefon modelleri arasında iPhone 15 serisini de söyleyebiliriz.