Ev Yaşam 100 Bin TL Değerindeki Apple Vision Pro’nun Ön Satışları Tükendi!

100 Bin TL Değerindeki Apple Vision Pro’nun Ön Satışları Tükendi!

Apple’ın WWDC 2023 etkinliğinde duyurduğu 100 bin TL değerindeki Vision Pro ön satışa çıktı. Bununla birlikte Apple, ön sipariş stoklarının tükendiğini belirtti. 23-01-2024

Apple, uzun süredir hayranları tarafından beklenen Vision Pro adlı karma gerçeklik gözlüğünü ön satışa çıkardı. Kısa bir sürede dikkatleri üzerine çeken AR kulaklık, sezgisel kontrolleri ile beraber olağanüstü VR deneyimine kapı aralıyor. Cihaz ilk olarak ABD’de satışa sunuldu. İddialı özellikleri ve oldukça yüksek satış fiyatıyla tartışmalara konu oldu. Apple’ın en pahalı ürünlerinden birisi olan Vision Pro’nun fiyatı herkese hitap etmedi. Ancak tüm bunlara rağmen ön talepler tükendi.

 

Apple Vision Pro Ne Kadar Satıldı?

Bazı iddialara göre Apple, geçen haftalarda ön satışta ortalama 160 bin ila 180 bin arasında Apple Vision Pro başlığı sattı. Üstelik Apple analisti olan Ming Chi Kuo, Apple’ın ön sipariş zamanında stokların tükendiğini belirtti. Hatta stokların bitmesiyle birlikte teslimatların 5 ila 7 hafta kadar süreceğinin altını çizdi. Bu durum ABD ve bazı ülkelerde şaşırtıcı gelmeyebilir. Bununla beraber Vision Pro’nun yeni bir ürün olması ve özellikle Apple’ın iPhone ön sipariş stokları göz önüne alındığında oldukça normal diyebiliriz. Örneğin iPhone 15 Pro Max ön sipariş ürünleri sadece 1 saat içerisinde tükenmişti.

 

Apple Analisti Ne Dedi? Vision Pro Satışları Düşecek mi?

Ünlü Apple analisti Ming Chi Kuo, satış rakamlarına ek olarak 500 bin Vision Pro satışının bu sene içerisinde mümkün olduğunu ekledi. Fakat 48 saat süre boyunca teslimat imkânı konusunda herhangi bir değişiklik olmadı. Bu durumda ürünü bekleyen teknoloji meraklıları, satın alma sonrasında talebin düşebileceğini belirttiler. Ming Chi Kuo, belli bir kesime hitap eden bu yeni ürünün talep açısından yüksek kalıp kalmayacağının önemli bir problem olduğunun üzerini çizdi. Yani Vision Pro’nun satışları her zaman yüksek oranda talep görmeyebilir.

 

Apple Vision Pro Neden Pahalı?

MR/AR/VR araştırma endüstrisi araştırma kurumu raporuna göre Apple Vision’un üretim maliyeti işçilikle birlikte 1.500 dolar civarında olacak. Üründeki en pahalı bileşen ise 350 dolarlık Sony’nin iki küçük MicroOLED ekranı. Ancak Apple tüm bu tahminlerden daha yüksek bir rakam belirleyerek ürünü 3 bin 499 dolardan satışa sunuyor. Apple Vision Pro’nun fiyat listesi şu şekilde:

 

  • -Vision Pro 256 GB: 3.499 dolar
  • -Vision Pro 512 GB: 3.699 dolar
  • -Vision Pro 1 TB: 3.899 dolar

 

Apple Vision Pro Özellikleri

Apple Vision Pro’nun en önemli özelliği, tamamen bağımsız çalışması ve cihaz için kontrolcü bulunmamasıdır. Uygulamaların nerede konumlanacağı basit bir şekilde ayarlanıyor ve uzamsal ses sistemiyle farklı modlarda çalışabiliyor. Üstelik EyeSight teknolojini desteklemesi, parmak, el ve göz takibi desteği sunması, Iris tarama sistemiyle Optic ID desteğine sahip olması gibi avantajlarla birlikte VR deneyimini farklı bir noktaya taşıyor.

 

Apple Vision Pro Ne Zaman Satışa Çıkıyor?

Apple Vision Pro tam olarak 2 Şubat tarihinde mağazalarda yerini almaya başlayacak. Talebin devam edip etmeyeceği ve net olarak ne kadar satacağı Apple mağazalarına gelince belli olmaya başlayacak. Genel olarak Apple’ın bağımsız karma sanal gerçeklik gözlüğü, Vision OS işletim sistemiyle kullanıcılara sunuluyor. Aynı zamanda bu ürün, Apple’ın en pahalı ve yeni ürünü olarak merak uyandıran teknolojilerden birisi olmayı başardı diyebiliriz. Üstelik VR deneyimini farklı bir noktaya taşıması, tüketicilerin en fazla dikkatini çeken detaylardan birisi oldu.