Ev Yaşam Apple’ın Akıllı Hoparlörleri Türkiye’de: İşte HomePod ve HomePod mini Fiyatları!

Apple’ın Akıllı Hoparlörleri Türkiye’de: İşte HomePod ve HomePod mini Fiyatları!

HomePod ve HomePod mini Türkiye’de satışa sunuluyor. İlgili duyuru Apple’ın resmi hesabından yayınlandı ve tarih belirlendi... 29-04-2024

Apple’ın uzun zamandır beklenen HomePod serisi, satışta olmasına rağmen Türkiye’de resmi şekilde sunulmuyordu. Bir süre önce Türkçe dil desteği ile desteklenen bu cihazlar için beklenen açıklama yapıldı. İşte detaylar…

 

HomePod ve HomePod mini Türkiye’de satışa sunuluyor. İlgili duyuru ise Apple’ın resmi hesabından yayınlandı ve cihazların satışa başlayacağı tarih belirlendi. HomePod serisi özellikle diğer hoparlör özelliklerine ek olarak Apple ekosisteminde yer alan popüler modellerdir. Akıllı ev kurulumu için sıkça tercih edilir. Bu cihazlar, içeriğinde Apple tarafından geliştirilen yazılım ve ses teknolojisine sahiptir. Böylece odanın her bir köşesini dolduran yüksek ses kalitesi ve akıllı ev özellikleriyle avantaj sağlar.

 

HomePod ve HomePod Mini Özellikleri

Apple’ın HomePod serisi, model boyutlarına bağlı şekilde yüksek oranda ses kalitesi sağlıyor. HomePod mini modelinde ise yine Force-cancelling özellikli çift hoparlör ve tüm frekans aralıklarını kapsayan bir sürücü bulunuyor. HomePod modeline gelecek olursak ise bu modelde yüksek titreşimli woofer bulunuyor. Aralarındaki en önemli fark, boyutu dışında HomePod modelinde oda algılama ve uzamsal ses özelliklerinin yer alması diyebiliriz.

 

Genel olarak HomePod mini adından da anlaşılacağı gibi serideki mini modeldir. Daha küçük boyutlu olan bu cihaz, ses kalitesinden ödün vermiyor ancak daha düşük bir fiyat seçeneği sunuyor. Aynı zamanda evrensel frekans aralığını kapsayarak kullanıcıları tatmin edecek düzeyde ses veriyor. Bu sebeple yaşam alanının her köşesinde daha net ve güçlü bir ses deneyimi yaşamak mümkün oluyor.

 

HomePod Türkiye Fiyatı Ne Olacak?

Apple’ın resmî sitesinde HomePod Türkiye fiyatı tam olarak 11.999 TL olarak belirlenmiş. HomePod mini fiyatı ise 3.999 TL olarak belirlendi. HomePod modelleri arasında Beyaz veya Gece Yarısı gibi seçenekler bulunuyor. HomePod mini modelinde ise Mavi, Uzay Grisi, Beyaz, Sarı ve Turuncu renk tercihleri yer alıyor. İki cihaz arasında ses kalitesi ve yüksekliği dışında kalan akıllı asistan benzeri özelliklerde herhangi bir fark yok.

 

Sonuç olarak Apple, uzun bir süredir beklenen HomePod serisini nihayet Türkiye’ye getirdi diyebiliriz. Özellikle ev teknolojileri açısından avantaj sağlayan bu cihazlar, kullanıcıların daha akıllı ve zengin bir yaşam tarzına ulaştırıyor. Apple’ın HomePod ve HomePod mini tarzı akıllı hoparlörler ise bu anlamda avantaj sağlayan cihazlardan oldu.